Szeged és környéke

2014.04.03. 21:40

Színházi szelfi a színpadról

Szeged – Mindig azok a vagányok, akik lemaradnak és eltévednek az osztálykiránduláson is – mondta tegnap délután egy fiatal lány a Szegedi Nemzeti Színházban bolyongva.

Arany T. János

A fiatalok a középiskolások hete programsorozat részeként látogattak el a szegedi teátrumba, ahol [namelink name="Gyüdi Sándor"], a színház főigazgatója kalauzolta körbe őket. Gyüdi azt mondta, örül, hogy az ország egyik legszebb színházépületében köszöntheti az érdeklődőket, majd röviden beszélt a város és az épület történetéről.

A királyi, azaz a díszpáholy megtekintése után, ahová nem lehet jegyet vagy bérletet váltani, a nézőteret foglalták el a szegedi gimnazisták és általános iskolások.

A királyi, azaz a díszpáholyt is kipróbálták a fiatalok. Ide nem lehet jegyet vagy bérletet váltani. Fotó: Frank Yvette

A királyi, azaz a díszpáholyt is kipróbálták a fiatalok. Ide nem lehet jegyet vagy bérletet váltani. Fotó: Frank Yvette
Míg a színpadot az Ágacska című előadás után takarították, Gyüdi tovább mesélt az impozáns épületről. A hallgatóság közül sokan meglepődtek, amikor megtudták, hogy korábban a harmadik emeleten állóhelyek voltak, így a mostani 600 fő helyett 1800 férőhelyes volt a színház nézőtere.

A színpadon leginkább a 13 tonnás vasfüggöny nyerte el a fiatalok tetszését, illetve az a számukra meglepő tény, hogy a színházi díszleteket, ha nincs rájuk szükség, egy dorozsmai raktárba utaztatják oda-vissza.

Míg a főigazgató mesélt és magyarázott, néhány lány a nem mindennapi lehetőséget kihasználva a színpadról szelfizett, azaz önmagát fényképezte okostelefonnal – közösségi oldalakra való feltöltés céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!