Szeged és környéke

2012.01.08. 20:40

Szirbik Bernadett kapta a Domján Edit-díjat

Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház színművészének, a Szegeden is játszó Szirbik Bernadettnek ítélte oda a legendás színésznő nevét viselő alapítvány kuratóriuma a 2011. évi Domján Edit-díjat.

Munkatársunktól

[namelink name="Szirbik Bernadett"] a Portugál című Egressy-darab 172. előadása előtt, szombaton vette át a díjat Szakonyi Károly drámaírótól, az alapítvány kuratóriumának elnökétől. A fiatal színésznő 2001-ben végzett a színművészetin, a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte pályafutását, innen 2003-ban szerződött a Miskolcra. Mindeddig elkerülte a beskatulyázás réme; széles palettán mozognak szerepei, és nem lehet nem odafigyelni színpadi létére. Kiváló énektudásával, a groteszk iránti fogékonyságával, komikai hajlamával és drámai erejével egyaránt emlékezetessé teszi szerepeit. Korosztályának egyik legtehetségesebb, legígéretesebb művésze. Szirbik Bernadett ebben az évadban Arthur Miller Az ügynök halála című drámájában és Spiró György Elsötétítés című színművében aratott nagy sikert. A szegedi közönség is újra találkozhatott vele: Korognai Károly rendezésében és partnereként a Leenane szépe című groteszk tragikomédia címszerepét játszotta az elmúlt hónapokban az Újszegedi Rendezvényházban. A Domján Edit Alapítvány tehetséges, fiatal vidéken játszó színésznők művészetének elismerésére hozta létre a művészeti díjat.

Szirbik Bernadett a Leenane szépe címszerepében Újszegeden. Fotó: Karnok Csaba

Szirbik Bernadett a Leenane szépe címszerepében Újszegeden.
Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!