Szeged és környéke

2011.09.29. 19:27

Szoborpark szemétből

Szeged - „Te mit csinálnál 2 tonna szeméttel?" – kérdezi a szegedi Random csoport. A főiskolás és végzett művészekből álló csapat meg is adja saját válaszát. Tegnap délután nyílt rendhagyó szoborkiállításuk a Stefánián.

Trogmayer Éva

A tárgyak megépítéséhez 270 kilogramm papírt, 220 kiló PET-palackot, számolatlan műanyag hűtőpolctartozékot, festékszórókat és 40 tekercs ragasztószalagot használtak fel. Az alkotók 6 napig reggeltől estig dolgoztak a szobrokon, és kreativitásuknak köszönhetően interaktív darabok is születtek. A világító csillárok, a 12 méteres kígyó és a közel 4 méter magas dinoszaurusz mellett nyugodtan pihenhetnek az érdeklődők a méretes PET-palack-kanapén, miközben a gyerekek a háromdimenziós puzzle darabjait próbálják helyesen összerakni.

Dinoszaurusz PET-palackból. Az alkotásokat hat napig készítették a fiatalok. Fotó: Schmidt Andrea

Dinoszaurusz PET-palackból. Az alkotásokat hat napig készítették a fiatalok. Fotó: Schmidt Andrea
A 17 fős társaság szeretné megszólítani az utca emberét, és rávenni arra, hogy később a múzeumok, kiállítások és a magasabb kultúra iránt is érdeklődjön. – Ha az alkotás elkezdi beszéltetni a nézőt, az nekünk már jó. Tetszik neki vagy nem, az mindegy. A lényeg, hogy gondolkodjon – mondja [namelink name="Egeresi Nóra"], a csapat egyik tagja. A kiállításnak nem a komolykodás, hanem a figyelemfelhívás a célja. Azt mondják, ez egy geg, amelynek már tervezik a folytatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!