Hallgassa élőben!

Szombat dél óta közlekednek az új Scania buszok

Az újesztendő első napjaiban forgalomba álltak az első új, alacsonypadlós Scania buszok, amelyek révén megújul a szegedi buszpark egy része.

A  Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt. tizenkilenc korszerű járművet állított forgalomba. Klímás, alacsonypadlós, környezetbarát. Ezek a jellemzői a szegedi tömegközeledésben használt új buszoknak, amelyekben Euro 6-os szabványú dízelmotorok, a leginkább környezetbarát motortípusok találhatók. Ebből a szempontból „a gázos buszokat is lepipálják”.

Szombat óta közlekednek az új Scania buszok. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Önnek hogy tetszenek? Írja meg véleményét!
 

És ha gondolja, küldjön egy fotót is az új buszok egyikéről az [email protected] email címünkre.

A svéd és lengyel együttműködésben készült buszok egyenesen a lengyelországi Slupskban működő gyárból, „saját lábukon” érkeztek Szegedre, mindössze 1200 km van bennük. Az új Scaniákkal a több évtizede készült szóló Ikarus-okat cserélték le. A régi  járművek egy része Kecskemétre kerül, ahol a városi forgalomba állítják majd be a járműveket. A 250 lóerős új buszok kényelmesebbek és mindegyikben van klíma, befogadóképessége pedig nagyjából megegyezik a lecserélésre ítélt típuséval. A DAKK-nál azt várják tőlük, hogy a fogyasztásuk is harmadával kevesebb lesz, mint az Ikarusoké, azaz üzemanyagot spórolhatnak velük.   

 

Illegális migránsok Mórahalom külterületén
A rendőrök 18 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.
Tangó, bordalok és koncertek is lesznek az idén harmincéves Pécsi Napok fesztiválon
A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet.
Húsz helyszínnel bővült az UNESCO bioszféra-rezervátumainak hálózata
A Föld majdnem hat százalékát magukban foglaló helyeken védik a fajok sokszínűségét, környezeti oktatást és kutatást végeznek.
Egy a Természettel Napot rendeztek Derekegyházon
Soha nem volt még ilyen jellegű rendezvényünk, mint au Egy a Természettel Családi Nap – mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere.
Rovarevő növények mutatkoztak be a Füvészkertben - Galéria
Remek kis családi programra várták vasárnap a családokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe, ahol rovarfogó növények napját rendeztek. Az első állomáson vásárolni, a másodikon ültetni lehetett a különleges növényeket.
Montenegróban beoltották a nagykorú lakosság felét
A nagykorú lakosság 50,3 százalékát oltották be a koronavírus elleni valamelyik védőoltás legalább egy adagjával Montenegróban.