Szeged és környéke

2016.01.03. 11:25

Szombat dél óta közlekednek az új Scania buszok

Az újesztendő első napjaiban forgalomba álltak az első új, alacsonypadlós Scania buszok, amelyek révén megújul a szegedi buszpark egy része.

delmagyar.hu

A  Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt. tizenkilenc korszerű járművet állított forgalomba. Klímás, alacsonypadlós, környezetbarát. Ezek a jellemzői a szegedi tömegközeledésben használt új buszoknak, amelyekben Euro 6-os szabványú dízelmotorok, a leginkább környezetbarát motortípusok találhatók. Ebből a szempontból „a gázos buszokat is lepipálják".

Szombat óta közlekednek az új Scania buszok. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA




Önnek hogy tetszenek? Írja meg véleményét!

 

És ha gondolja, küldjön egy fotót is az új buszok egyikéről az [email protected] email címünkre.


A svéd és lengyel együttműködésben készült buszok egyenesen a lengyelországi Slupskban működő gyárból, „saját lábukon" érkeztek Szegedre, mindössze 1200 km van bennük. Az új Scaniákkal a több évtizede készült szóló Ikarus-okat cserélték le. A régi  járművek egy része Kecskemétre kerül, ahol a városi forgalomba állítják majd be a járműveket. A 250 lóerős új buszok kényelmesebbek és mindegyikben van klíma, befogadóképessége pedig nagyjából megegyezik a lecserélésre ítélt típuséval. A DAKK-nál azt várják tőlük, hogy a fogyasztásuk is harmadával kevesebb lesz, mint az Ikarusoké, azaz üzemanyagot spórolhatnak velük.   


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!