Szeged és környéke

2016.03.04. 08:15

Szombattól tilos megállni a rakparton

A bizonytalan árvízi helyzet miatt szombat reggel 6 órától tilos lesz megállni a rakparton, ezt táblákkal is jelzik majd - tájékoztatott Kozák Péter, az Ativizig igazgatója.

Munkatársunktól

A vezető szerint a jelenlegi hidrológiai helyzetben nem lehet kizárni, hogy a következő napokban lezárhatják a szegedi Huszár Mátyás rakpartot. Az esetleges lezárás a következő napokban lehulló csapadék és az árhullám levonulásától függ.

Korábban: 

Túlcsordul-e a Tisza Szeged belvárosi szakaszán? - kérdeztük Kozák Pétert, az Ativizig igazgatóját. 
– Az aktuális vízállás-előrejelzések szerint a tetőzés a jelenlegi árhullámnál nem haladja meg az 550 centimétert, ezért nincs szükség arra, hogy lezárjuk az alsó rakpartot – válaszolta.

Fotók: Schmidt Andrea

Fotók: Schmidt Andrea

Az alsó rakparti út burkolatának legalacsonyabb szintje a Belvedere előtti szakasz, ami 560 centiméter, de ha a Tisza eléri ezt a vízállást, már visszafolyik víz a csapadékvíz-kivezetéseken – magyarázta. Ezért az 550 centis áradó vízállásnál már intézkednek. Figyelik az előrejelzéseket, és ha indokolt a lezárás, 24 órával korábban tájékoztatják a szegedieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!