Szeged és környéke

2019.05.26. 16:07

Szőregi rózsát igen, homokháti pálinkát vagy csíramálét már nem találni a Hídivásáron

Huszadik alkalommal telt meg idén árusokkal a Belvárosi híd Szegeden, illetve az Oskola és a Híd utca is kiállítókkal és árusítókkal volt két napig tele.

K.A.R.

A május 25. és 26. között megrendezett vásár a Szeged Napja ünnepségsorozat záróakkordja minden évben, az ország minden pontjáról érkeznek érdeklődők ilyenkor. Körülnéztünk mi is, mit rakhatunk a kosárba, és a messziről jött vendégek megismerhetik-e a megyei értékeinket. Ugyan a kosarukat sok jóval megpakolhatták, de nem a Csongrád megyei termékekkel, ugyanis azokból csupán szőregi rózsát vihettek, mangalicából és hízott libából készült ételeket fogyaszthattak, illetve az algyői Ezerjófű Gyógy- és Fűszernövény kert világába nyerhettek betekintést. Se kadarka, se csíramálé, se Homokháti Őszibarack Pálinka, se spárga.

Szőregi rózsát igen, homokháti pálinkát vagy csíramálét már nem találni a Hídivásáron - Galéria



Rétest ugyan árultak több helyen is, de rózsarétest sehol sem kaptunk. A Csongrád Megyei Értéktár agrár- és élelmiszer-gazdaság szekciója 17 tételt sorol fel, ebből mindössze 3 jutott a vásárra, és 1 az életmód és egészség szekcióból.


 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!