Szeged és környéke

2010.02.17. 19:44

Sztárszignók gyűjteménye

Szeged - A Délmagyarország 100. születésnapjához közeledve nosztalgiáztunk kicsit, és fellapoztuk vendégkönyvünket, amelyben több tucat sztár hagyta kézjegyét. Csonka András smiley-t, a Cotton Club Singers mikrofonállványt is rajzolt nekünk.

Bobkó Anna

Megkezdtük a visszaszámlálást: a Délmagyarország május 22-én lesz 100 éves. Addig – Időutazás-sorozatunk mellett – hetente egy-egy délmagyaros sztorit kérünk ismert és kevésbé ismert emberektől, lapunk utolsó oldalán pedig mindennap egy-egy míves idézetet közlünk.

Idézetekből és kedves bejegyzésekből a Délmagyarország vendégkönyvében is találtunk jó párat. A bársony borítású, kék fedelű könyvben Zorán hagyta elsőként kézjegyét: „Nagy megtiszteltetés elsőnek beírni egy vendégkönyvbe!" – fogalmazott a Kossuth-díjas előadóművész, aki lapunk 95. születésnapján adott telt házas koncertet az újszegedi sportcsarnokban. „Még így, a koncert előtt csak remélni tudom, hogy megfelelünk a magas elvárásnak" – írta a művész. Csapatával megfeleltek: majdnem 4000 jegy kelt el a koncertre, amelyről olvasóink is elismerően nyilatkoztak.

Májusi szuperkoncertünk egyik fellépő sztárja, Ákos tavaly is írt lapunk vendégkönyvébe. Fotó: Karnok Csaba

Májusi szuperkoncertünk egyik fellépő sztárja, Ákos tavaly is írt lapunk vendégkönyvébe. Fotó: Karnok Csaba
Az öt évvel ezelőtti májusi szülinapi ünnep a Klauzál téren folytatódott: egész napos fiesztával vártuk olvasóinkat. Vendégünk volt Szeged két leghíresebb embere, a sakk-király Lékó Péter és Gregor József operaénekes. „A 95 évetekből 43 évet én is veletek töltöttem. Biztos volt az előttem élt 52 évetekben is olyan, mint én, akinek ilyen sokat jelentettetek! Köszönöm, hogy kezdő koromban jó szándékú kritikátokkal segítettetek!" – írta Gregor József. A nagyszabású szülinapi bulin koncertet adott Csonka András, Zséda és a Fiesta együttes is. Csonka Pici papírunkra vetett betűiből kiderül: istenien érezte magát, szerinte nemcsak a kánikula miatt volt forró a hangulat, és még egy smiley-t is biggyesztett kézjegye mellé. A gyönyörű énekesnő és a vagány fiestás fiúk pedig jókívánságaikat fejezték ki kiadónk dolgozóinak.

Gregor József és Zorán is emlékül hagyta kézjegyét vendégkönyvünkben. Fotó: Karnok Csaba

Zorán is emlékül hagyta kézjegyét vendégkönyvünkben.
Fotó: Karnok Csaba

A 2005 júliusában szervezett szentesi Fürdőpartyn a Crystal tagjai dekoráltak. Vendégkönyvünk egyik oldalán ott a jópofa rajz, mellette a szöveg: nosztalgiával a szívükben – nagyon jól érezték magukat. A mellékelt ábrák szerint a zenészek szívesen rajzolnak: a Cotton Club Singers tagjai ugyanis egy mikrofonállványt skicceltek emlékül nekünk, miután a 2005. októberi partnertalálkozó vendégeit bűvölték el dalaikkal.
De a kék fedelű könyvben szerepel Demjén Ferenc, Koós János és Rúzsa Magdi kézjegye is, akik mindannyian lapunk meghívására adtak koncertet. Egy egész oldalt pingált tele vastag fekete filccel 2007-ben az EDDA csapata, s megtaláltuk Ákos bejegyzését is, akit – a Magna Cum Laude és a Tankcsapda tagjaival együtt – idén a május 22-i négyórás szuperkoncert után arra kérünk majd, hogy írjon valamit a 100. születésnapját ünneplő Délmagyarország emlékkönyvébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!