Szeged és környéke

2009.05.07. 22:20

Sztrájk és ingyenutazás

Szeged - A Liga elnöke, Gaskó István szerint a vasúti közlekedésben kaotikus állapotok lesznek: ma 0 órától 18 óráig tart a munkabeszüntetés. Veréb Olga, a VDSZSZ területi vezetője nem árulta el, hányan nem veszik fel a munkát a megyében.

Munkatársunktól

A MÁV Zrt. sem tudta, mekkora lesz a sztrájk, Kiskundorozsmáról indulnak-e a pesti vonatok. Szentes Bíró Ferenc, a vasúttársaság területi kommunikációs vezetője azt mondta: késésekre, útvonal-rövidülésekre, vonatkimaradásokra kell számítani. Az aktuális vasúti közlekedésről a www.mav-start.hu oldalon, illetve telefonos ügyfélszolgálatukon (06-40/494-949) folyamatosan friss információkat adnak. A sztrájk alatt, belföldön, a munkabeszüntetés által érintett vonalakon közlekedő intercity vonatokon helyjegy és pótjegy megváltása nélkül lehet utazni.
Valamennyi busztársaság egyes járatain elfogadja az érvényes vasúti bérleteket.

Megírják az érettségit

Nincs változás az érettségi menetrendjében, megírják a diákok a mai németírásbelit. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ugyan tagja a ligának, ám szegedi pedagógusaik információink szerint nem sztrájkolnak.

Mező Istvántól, a Tisza Volán Zrt. közlekedési közszolgáltató divíziójának igazgatójától tudjuk: a Volán további autóbuszokat állít készenlétbe arra az esetre, ha például a reggel 6 óra 30 perckor induló budapesti járatra a szokásosnál többen szeretnének felszállni. Az elővételi jegyek iránt mindenesetre duplájára nőtt az érdeklődés.

Nem lesz munkabeszüntetés pénteken a hódmezővásárhelyi Erzsébet-kórházban és az oktatási intézményekben, illetve a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-rendelőintézetben. Szegeden viszont várhatóan igen.

– A Magyar Orvosok Szövetségének helyi alapszervezete nagy valószínűséggel részt vesz a sztrájkban, de ez a betegellátást nem befolyásolja – nyilatkozta Fodor Domonka, a szövetség szegedi szervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!