Szeged és környéke

2016.11.10. 12:13

Sztrájkra készülnek a szociális dolgozók

Csongrád megye - Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett december 5-ére, hétfőre a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szociális szakmai tanácsa.

Munkatársunktól

Januártól 30 százalékos béremelést követelnek minden szociális dolgozó számára, fenntartótól és jogviszonytól függetlenül. Követelésüket az ágazatban kialakult általános válsággal és munkaerőhiánnyal indokolják. Azt is kérik, hogy a szociális munka napja legyen fizetett munkaszüneti nap.


Az érdekképviselet megyei titkára, Farkas Andrea elmondta, a családsegítők, valamint az időseket, hajléktalanokat, szenvedélybetegeket és fogyatékkal élőket ellátó rendszer munkatársainak bérét hosszú évek óta nem rendezték. Emiatt az önkormányzati dolgozókéhoz hasonló munkabeszüntetésre készülnek.


Megírtuk, a polgármesteri hivatalokban szeptember közepén tartottak kétórás figyelmeztető sztrájkot a tisztviselők (2016. szeptember 14.: Hat településen sztrájkolnak ma az önkormányzati dolgozók). A munkabeszüntetéssel kapcsolatos tájékoztatót az mkksz.org.hu oldalon tették közzé. Csatlakozni november 30-áig lehet a [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!