Szeged és környéke

2010.05.20. 22:39

Szuperkoncert: szombaton!

Szeged - Többször hallgattam kiskoromban a Tankcsapdát, mint a gyerekdalokat – vallja be egy szegedi rajongó, aki biztosan ott lesz holnap a Dóm téren, lapunk születésnapi szuperkoncertjén.

Munkatársunktól

Szeged reszkethet ezerrel – írja honlapján Ákos. Nem indokolatlan a figyelmeztetés: holnap este a húrok közé csap a festői szépségű, ám rockkoncertet még sosem látott Dóm téren. Akinek bizonyíték kell, nem ígéret, megkapja a 100 éves Délmagyarország születésnapi szuperkoncertjén.

Már építik a húszméteres színpadot a 100 fős stáb szakemberei – a deszkákra először a Magna Cum Laude lép, 18 óra 30 perckor. A több mint 5 órás szuperkoncert első órája az övé.

– Nagyon fogjuk tolni – jövendöli Lukács László, a 20 éves Tankcsapda frontembere. Októberben megjelent, jubileumi albumukat mutatják be a szegedieknek – de nem maradnak ki legismertebb slágereik sem.

Ákossal, a Tankcsapdával és a Magna Cum Laudéval ünnepel a 100 éves Délmagyarország. Fotó: DM/DV

Ákossal, a Tankcsapdával és a Magna Cum Laudéval ünnepel a 100 éves Délmagyarország.
Fotó: DM/DV

– Mindkét bátyám rocker, többször hallgattam kiskoromban a Tankcsapdát, mint a gyerekdalokat – érzékelteti rajongását Antolik Tímea, aki a Rádió 88 hangvadászatán két jegyet nyert a koncertre. Öröklődik a szimpátia: néhány számot már két kislánya is kívülről tud. Többször írt SMS-t a játékra: nagyon vágyott arra, hogy ott lehessen holnap a Dóm téren. Csakúgy, mint Kunhalmi István. Igazi fannak vallja magát – ha a Tankcsapda Szegeden lép fel, ott van. – Biztosan különleges hangulatú lesz a koncert a Dóm téren – mondja.

Füstgép, kivetítők, diktátorszemüveg – ezek voltak Ákos főbb kellékei a héten rendezett budapesti főpróbán. Az elkészült fotók arról tanúskodnak, komoly vizuális élményt produkál majd a mintegy 40 robotlámpa és a 4-szer 7,5 méteres osztott LED-fal – a különleges, nagy felbontású kijelzőn a koncert alatt a zenekar tagjait vagy a dalokhoz kapcsolódó animációkat láthatja majd a közönség. Ákos rádiós-klipes nótákat, a vájt fülűeknek pedig néhány meglepetést is ígér. Minden egyes dalt áthangszerelt a Szindbád-turnéhoz – amelyet először Szegeden láthatnak, hallhatnak a rajongók. Néhány rocktörténeti pillanattal megspékelve: lapunk szuperkoncertjén először lép közösen színpadra Ákos, a Tankcsapda és a Magna Cum Laude – egy meglepetésprodukcióval.

Mit, hol? Dóm téri rend a szuperkoncer alatt. DM/DV GRAFIKA

Mit, hol? Dóm téri rend a szuperkoncer alatt.
Jegyvásárlás, büfé, videofelvétel

Az Aradi vértanúk terén felállított pavilonban szombaton 15 és 22 óra között még lehet jegyet vásárolni – utóbbi időpontig működik a Dóm téri beléptető rendszer is. A jegyárusításról bővebb információ lapunk 17. oldalán olvasható. A koncertre érkezők kényelméről 30 fős vendéglátó személyzet gondoskodik, mintegy 500 fő befogadására alkalmas sátorban – itt padok is várják a pihenni vágyókat. Az Árkádok alatt, a Csontváry-teraszon is üzemel majd büfé. A fellépőkhöz kapcsolódó relikviákat, CD-ket, pólókat is lehet vásárolni. A koncert területére üveget, éles és balesetveszélyes tárgyakat vagy más veszélyesnek ítélhető dolgot nem lehet bevinni. 14 év alattiak elsősorban kísérővel látogassák a koncertet. A koncertről videofelvétel nem készíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!