Szeged és környéke

2019.08.18. 20:21

Szűrések érintetlen környezetben

Szeged - Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a három szegedi Rotary klub - a Szeged-Dóm, a Szeged-Tisza és a Szeged Szent-Györgyi Albert - a fiatal Rotaristákkal összefogva a Rotary Aktív Napot szombaton.

Munkatársunktól

A Gergő Ligetben az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ, valamint a Gyermekklinika munkatársainak részvételével egészségmegőrző, ellenőrző és szemléletformáló programokkal várták a családokat. Magyarországon főként a kardiovaszkuláris betegségek, az iszkémiás szívbetegség és az agyérbetegség okozta halálozás 3-4-szerese az EU15 országokban tapasztaltaknak.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A Rotary Aktív Nap célja többek között az volt, hogy a szinte érintetlen természeti környezetben felhívja a családok figyelmét az egészségvédelem jelentőségére. A gyerekek és szüleik megismerhették az egészségesnek mondott üdítők, ételek valódi összetételét, megmutatták nekik hogy hogyan néz ki egy normál étrend a kicsik esetében. Emellett testtömeg-index számítással, vérnyomásméréssel, vércukor- és koleszterin szint ellenőrzéssel, valamint egyénre szabott tanácsadással várták az érdeklődőket.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!