Szeged és környéke

2019.04.10. 18:42

Tábla jelzi a gazdátlan úthibát a makkosházi bicikliúton

A kenyérgyár előtt futó járda kellős közepén, éppen a kerékpáros-forgalom oldalán veszélyesen megsüllyedt egy aknafedél, amelyet valaki homokkal töltött fel.

A. T. J.

Mint megírtuk, megkereste szerkesztőségünket egyik szegedi olvasónk, aki arról panaszkodott, hogy a Makkosházi körúton, a kenyérgyár előtt futó járda kellős közepén, éppen a kerékpáros-forgalom oldalán veszélyesen megsüllyedt egy aknafedél, amelyet valaki homokkal töltött fel.


Először a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél érdeklődtünk, amely a városi utak karbantartásáért felelős. Ők a vízműhöz irányítottak. A Szegedi Vízmű Zrt. víz- és csatornahálózati üzeme viszont arról tájékoztatott, hogy ez nem vízműves, hanem valószínűleg postakábel vagy távközlési akna. Ekkor, március elején elküldtük kérdésünket a Magyar Telekomhoz.

Cikkünk hatására tábla figyelmeztet a megsüllyedt aknafedelekre a Makkosházi körúton. Fotó: Kuklis István

Cikkünk hatására tábla figyelmeztet a megsüllyedt aknafedelekre a Makkosházi körúton.

Fotó: Kuklis István

A cég vállalati kommunikációs igazgatóságától az alábbi választ kaptuk a napokban: „Elindultunk a lenti kérdésben, válaszadásunk azonban megszakadt. Ezúton szeretnénk megerősíteni, a szóban forgó csatornafedél nem a Magyar Telekomhoz tartozik."


Tehát egyelőre még mindig nem tudjuk, kié a megsüllyedt fedél, de cikkünk hatására annyit elértünk, hogy egy veszélyességre figyelmeztető táblát helyeztek el az illetékesek ebben, és egy másik megsüllyedt fedélben is néhány méterrel arrébb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!