Szeged és környéke

2012.03.06. 17:13

Tablet: kell nekünk más, ha már az alkotmányt is ezen írták?

Szeged – Tablet, okostelefon: mikor, melyiket, mire és miért? Önnek melyik van? És használja érdemben?

Garai Szakács László

Egy, a vezetékes távközlési szakmában dolgozó értékesítő szerint, aki okosan kommunikál, az egyszerre használja a vezetékes és a mobiltelefont, illetve az internetet. Ezt kábé három vagy négy éve hallottam. Ér mosolyogni, oké, hangosan röhögni is. Azóta picit haladtunk ugye...

Úgyhogy ne is törődjünk a madzaggal, csak akkor persze, ha fogytán van a delej a lítiumcellákban! Nézzük meg inkább egyesével, hogy a fentiek, azaz a tablet, az okostelefon mi mindenre, és hogyan jó, tudja-e helyettesíteni egyik a másikat?

Mindenre kiválóan alkalmas – 1. rész, a tablet

Ha netezni akarunk, akkor csak ezen böngésszünk! – hirdetik a tablethívők, és tulajdonképpen igazuk is van. Az oldalak webhűen jelennek meg, a letölthető dokumentumok kezelése is príma, a többablakos böngészés, az új ablakba nyitás is az asztali böngészőknél megszokott módon működik. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan weboldalak, amelyeknél a tapizás és az újjal lapozgatás is sokkal kényelmesebb, mint a szkrollozás, kattintás. Kell ennél több manapság?



Ugyanakkor mindig felmerül mind a két eszköz esetében: ki, miért és hogyan használja azokat valójában? Kihasználjuk-e a funkcióit? Persze, hogy nem! De egy grillező mikrosütővel sem sütünk minden nap grillcsirkét! Egy dvd-felvevővel sem rögzítünk a nap 24 órájában. És egy „mezei" számítógép esetében sem használjuk ki minden esetben száz százalékosan annak funkcióit. Így teljesen felesleges azon rágódni, hogy minek vettünk tabletet, vagy okostelefont, amikor úgyse használjuk „semmire". Egyre többet és egyre többször vesszük elő ezeket az eszközöket. Hogy a zsebünkből vagy a táskánkból, inkább ez az igazi kérdés.

De a tokokra térjünk vissza inkább egy másik írásban.

$(document).ready(function() {

if(document.getElementById('fullbanner')){

document.getElementById('fullbanner').innerHTML = '';

}

if(document.getElementById('hokibot_banner1_adv')){

document.getElementById('hokibot_banner1_adv').innerHTML = '';

}

if(document.getElementById('zone1590238')){

document.getElementById('zone1590238').innerHTML = '';

}

if(document.getElementById('zone1767728')){

document.getElementById('zone1767728').innerHTML = '';

}

if(document.getElementById('linkbox340')){

document.getElementById('linkbox340').innerHTML = '';

}

if(document.getElementById('zone1828409')){

document.getElementById('zone1828409').innerHTML = '';

}

});

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!