Szeged és környéke

2009.04.28. 21:36

Takarékos a ballagási ebéd is

Szeged - Úgy tűnik, a ballagási ebéden is spórolnak az emberek. Az előző évek hasonló időszakával szemben ugyanis több népszerű belvárosi étteremben is bőven akad még hely. A vendéglők 40-50 százalékos forgalomcsökkenést tapasztalnak, az árak fejenként 1500-4000 forint között mozognak.

Tombácz Róbert

– Nálunk már tavaly lefoglalták az idei ballagásra az asztalokat. Csütörtöktől szombatig telt házas az étterem. Ugyanez a helyzet a júniusi általános iskolai ballagások időpontjával is – közölte Ábel Antal, a szegedi Gőry Pince és Terasz üzletvezetője. Bár egyszerre 150 embert is le tudnak ültetni, ez ilyentájt kevésnek bizonyul. Most turnusokba kellett szervezni a vendégeket, hogy elférjenek. A ballagásokra négyféle menüvel készülnek – mindegyikben kínálnak levest, főételt, salátát és desszertet. Ezért egy főre 3100 és 3900 forint közötti összeget kérnek.

A korábbi évekhez képest 40-50 százalékos forgalomcsökkenést tapasztal Ferenczi Dezső, a Roosevelt téri halászcsárda vezetője. A 140 személyes terasszal, 70 személyes teremmel és 80 személyes pincével rendelkező vendéglőben még csütörtöki és szombati ballagási időpontokra is találni üres asztalt. Ferenczi szerint sokan otthon főznek, és akik jönnek, azok is visszafogottabban költekeznek az ilyenkor szokásosnál. A megrendelővel egyeztetett menüt szolgálják fel a vendégeknek – személyenként 2-4 ezer forintért.

A korábbi évekhez képest 40-50 százalékos a forgalomcsökkenés a Roosevelt téri halászcsárdában. Fotó: Karnok Csaba

A korábbi évekhez képest 40-50 százalékos a forgalomcsökkenés a Roosevelt téri halászcsárdában. Fotó: Karnok Csaba
Van még hely az egyszerre 180 ember kiszolgálására alkalmas Kárász csárdában is. Puskás László, az étterem vezetője azt mondja: csütörtökre kevesebb, szombatra több asztalfoglalást jeleztek a vendégek, akik 1500 és 3500 forint közti árakon kapnak náluk ballagási ebédet, vacsorát. A speciális menüről mindenkit e-mailben értesítenek, aki a www.szeretemszegedet.hu oldalon érdeklődik, illetve foglal asztalt.

Ballagási időpontok

A ballagások időpontjáról, helyéről és a ballagó osztályokról honlapunkon, a www.delmagyar.hu-n kaphatnak bővebb információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!