Szeged és környéke

2013.05.13. 20:06

Tanár rugdosta a tanítványát: testi sértés miatt indult eljárás a szegedi Weöres-iskola pedagógusa ellen

Szeged - A gyanú szerint pofon vágott majd megrugdosott egy földön fekvő gyermeket a szegedi Weöres Sándor Általános Iskola egyik tanára. A történteket rögzítette a kamera. A rendőrség eljárást indított.

Arany T. János

Nem akart reggel iskolába menni a 10 éves Richárd. A szegedi kisfiú azt mesélte édesanyjának, pénteken az egyik tanárnő megverte és megrugdosta. A feldúlt szülők azonnal az iskolába siettek.

A Szeged és Térsége Eötvös József Köznevelési Intézménye Weöres Sándor Általános Iskola előtt rendőrautó parkolt hétfőn kora délután. Richárd édesanyja, [namelink name="Engi Ramóna"] elmondta, péntek reggel háromnegyed nyolc körül az egyik tanárnő előbb felpofozta a fiút, majd az ütés erejétől a földre eső gyermekbe többször belerúgott. A történteket rögzítette a kamera. Az iskolában két évvel ezelőtt a lopások megelőzése végett szereltek fel biztonsági kamerákat a folyosókon.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
– A felvételen tisztán látszik, hogy négyszer belerúgott a földön fekvő kisfiúba. Akármilyen rossz is a gyerek, egy pedagógus ilyet nem tehet meg, erre nincs mentség – mondta a feldúlt édesanya, aki szerint fia többször panaszkodott a tanárnőre.

Információink szerint a 10 éves Richárd magatartás-problémákkal küzd, nehezen kezelhető. Előfordult, hogy rendkívül durván szidalmazta a tanárokat. Úgy tudjuk, a bántalmazással gyanúsított Sz. Ágnes testnevelés-biológia szakos tanár több mint 25 éve tanít. [namelink name="Dobos János"] az iskola igazgatója a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem nyilatkozott lapunknak.

[namelink name="Plesovszkiné Ujfaluczki Judit"], a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületének vezetője sajnálatosnak nevezte a történeteket. – Természetesen tudomásom van az esetről. Az intézmény vezetője tájékoztatott és megtette a szükséges intézkedéseket, a fegyelmi eljáráshoz szükséges dokumentumokat továbbította az illetékeseknek.

– Az ügyben védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt indult eljárás – tájékoztatott [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!