Szeged és környéke

2010.05.19. 22:09

Táncra perdülhet a Dóm tér közönsége

Szeged - 100 fős stáb építi mától lapunk születésnapi szuperkoncertjének húszméteres színpadát a Dóm téren. Szombaton, 18 óra 30 perctől indul a buli. A szabadtéri előadásainak idején megszokott forgalmi változások is életbe lépnek.

Munkatársunktól

Végre! – dúdolhatjuk Ákos dalát, ha a Dóm térre tévedünk: mától építik a 100. születésnapját ünneplő Délmagyarország szombati szuperkoncertjének húszméteres színpadát. Lesz dolga a 100 fős stábnak: helyére kerül a 40 robotlámpa, a 7 méteres LED-fal is – folyamatosan érkezik a 7 kamionnyi felszerelés.

A Dóm téren egész szombaton nagy lesz a forgalom. A Szeged-napi rendezvénysorozat résztvevői mellett például az Európai Borlovagrend tagjai is tiszteletüket teszik fogadalmi templom tornyai alatt: új lovagjaikat avatják 16 óra 30 perctől, majd együtt vonulnak át a Novotel Hotelbe.

A Dóm teret szombat reggel 8-tól a plébániahivatal és a Somogyi-könyvtár felől is lezárják. Ugyanígy tesznek délután 3 órától az Aradi vértanúk terén, a Boldogasszony sugárúttól az OTP Bankig, ahogyan ez a szabadtéri előadásai idején is megszokott. A Rerrich Béla tér nyitva marad. Az Aradi vértanúk terén felállított pavilonban 15 és 22 óra között még lehet jegyet vásárolni – utóbbi időpontig működik a Dóm téri beléptető rendszer is. A koncertre érkezők kényelméről 30 fős vendéglátó személyzet gondoskodik, mintegy 500 fő befogadására alkalmas sátorban – itt padok is várják a pihenni vágyókat. Az árkádok alatt, a Csontváry-teraszon is üzemel majd büfé. A fellépőkhöz kapcsolódó relikviákat, CD-ket, pólókat is lehet majd vásárolni.

18 óra 30 perckor kezdődik a szuperkoncert: az első órában a Magna Cum Laude zenél, majd két órán át Tankcsapdával lesz tele Szeged legszebb tere. Az est szervezője, Ákos 22 óra 30 perc körül kezdi karcos, terpeszállós rockbuliját – amelyben természetesen a már beharangozott közös produkció is helyet kap.

Mindenki kedvére perdülhet táncra, csápolhat. Esernyőt, műanyag flakont is be lehet vinni a térre – a beléptető kapuknál azonban mindenki táskájába belepillantanak a biztonságiak. A koncert alatt csak indokolt esetben engedélyezik majd a ki-belépést.

Esőnap nincs: nem várható csapadék szombat estére – de folyamatos telefonos kapcsolatban leszünk a meteorológiai szolgálattal és a katasztrófavédelemmel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!