Szeged és környéke

2012.03.18. 18:12

Taroltak a mórások a gépészversenyen

Szeged - Előbb a neten keresztül beverekedték magukat a döntőbe, majd ott mindenkit megelőztek azok a mórás diákok, akik megnyertek egy rangos országos gépészversenyt.

Munkatársunktól

Komplex gépészeti ismereteikről adtak számot az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának második középiskolai online versenyén az ország különböző pontjairól benevezett tanulók. Az első három fordulót az interneten keresztül bonyolították le, a legjobb nyolc csapat pedig a március 9-i budapesti döntőn mérhette össze tudását. A Szegedi Ipari, Szolgáltató, Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének tanulói – [namelink name="Albert Arnold"], [namelink name="Albert Dániel"], [namelink name="Erdős Csaba"], [namelink name="Miklós Péter"], [namelink name="Rózsa Tibor"] és [namelink name="Tompa Dániel"] – vitték el az első díjat.

Nyolc csapat közül a szegedi vitte el az első díjat. Fotó: DM/DV

Nyolc csapat közül a szegedi vitte el az első díjat. Fotó: DM/DV

– Tavaly ugyanezen a versenyen harmadik helyezést értünk el, az akkori csapatunk bővült két tanulóval erre a megmérettetésre. Körülbelül 40–45 szakközépiskola és gimnázium indult idén összesen – mondja [namelink name="Pappné Pap Szilvia"] felkészítő tanár. A döntő három részből állt: egy rövid, számítógéppel illusztrált előadás után feladatmegoldás következett. A szervezők többek között Trefort Ágoston és Bánki Donát munkásságát kérték számon, majd a laborokban kellett helytállniuk a csapatoknak mérési gyakorlatokon.

– Ennyire jó eredmények nem jellemzőek, de az ország élvonalához tartozunk épületgépészetben. Nagyon fontosnak tartjuk ezt a területet – fogalmaz [namelink name="Szabó Gábor"] igazgató, kiemelve Pappné Pap Szilvia mérnöktanár áldozatos munkáját, amely a tehetséggondozásban szintén megnyilvánul.

A győztes csapat oklevelet, kupát és egy 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, különdíjként pedig kétnapos kiránduláson vehetnek részt, amelynek során a győri Audi-gyár szerszámkészítő műhelyének legújabb részét is meglátogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!