Szeged és környéke

2014.04.05. 00:25

Társadalomkutatók határon innen és túl

Szeged - A Kárpát- medencei Fiatal Társadalomtudósok Konferenciáját rendezik meg Szegeden és Szabadkán. Csütörtökön a szegedi Délvidék Ház adott otthont a tanácskozásnak, amelyet Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, valamint Szabó Pál Csaba, a Délvidék Ház igazgatója nyitott meg.

Munkatársunktól

A részvevők előadásokat hallgattak meg az európai integráció bővítésének kérdőjeleiről és a határon átnyúló együttműködésről.

A konferencia pénteken a szabadkai új városházán folytatódott. Szó volt a magyar állam nemzetpolitikai koncepciójáról és a kettős állampolgárság kérdésének aktualitásairól, a szerbiai magyar népességről, valamint a médiáról a Délvidéken.

A mai zárónapon – szintén Szabadkán – A magyar–szerb kapcsolatok és politika a Délvidéken címmel tartanak előadást.

A Kárpát-medencei Fiatal Társadalomtudósok Konferenciája évente-kétévente tematikus konferencián ad lehetőséget a Magyarországon és a határon túl fiatal társadalomtudósoknak, hogy hasznos szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki, megosszák egymással véleményüket különböző kérdésekről, és bemutathassák tudományos eredményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!