Szeged és környéke

2014.01.26. 21:22

Téglával dobálták a gyerekek a buszokat

Szeged - Öt nap alatt háromszor dobálták meg kővel a helyi járatos buszokat a Cserepes soron. Több százezer forintos kárt okoztak a tettesek – információink szerint egy 7 és egy 9 éves gyerek.

Munkatársunktól

– Ültem a 13-as buszon, amikor egy nagy csattanást hallottam. Az Agrokereskedésnél dobálták meg a járművet, láttam is, ahogy két gyerek elszalad – mesélte [namelink name="Vass Erika"]. A szegedi fiatal nő segített a tettesek azonosításában, akik egyenesen beleszaladtak a rendőrökbe. A hatóság akkor már kereste őket: napok óta rongálták a buszokat.

– Január 10-én, 11-én és 14-én is dobálták kővel a járműveinket a Cserepes soron – mondta el [namelink name="Káity Károly"], a Tisza Volán forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója.

– Három buszban tettek kárt: ajtószárnyüveg tört be, járatszámkijelző sérült, és több felületi sérülést is okoztak a menet közben hozzájuk vágott kövek. Összesen 270 ezer forintos kár keletkezett, személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

Az utolsó napon végül lebuktak: még a téglák is ott voltak a kezükben, amikor a rendőrök elkapták őket. Erika is ott volt, felajánlotta segítségét, mivel látta a gyerekeket a buszról. – Persze a 7 és 9 éves tagadott mindent. Azt mondták, „csak úgy" volt a kezükben a tégla – mesélte. – Aztán kijött egy nő is gyorsan, de azt mondta, nem ő az anyjuk.

Az ügyekben a Szegedi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt nyomoz – mondta el [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Megerősítette: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint valóban megalapozott a gyanú arra, hogy a bűncselekményt gyermekkorúak követték el.

A buszdobálás kapcsán, általánosságban [namelink name="Berecz Sándor"] büntetőügyvéd elmondta: gyerekkorú elkövetők esetében a szülő vagy a gondviselő felelős, vagyis az anyagi kárt nekik kell majd megtéríteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!