Szeged és környéke

2019.05.30. 21:20

Tehetségeket díjaztak Szegeden a Vedres iskolában

Tehetséges diákokat és tehetséggondozásban kiemelkedő pedagógusokat díjaztak csütörtökön Szegeden. Az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központjának elismerései a kitartásnak és a szorgalomnak szóltak.

Timár Kriszta

Csongrád megye tehetséges diákjait ünnepelték csütörtökön a SZSZC Vedres István Építőipari Szakgimnáziumában, ahol a tanulmányi versenyeken dobogós helyezéseket elért fiatalok kaptak elismerést. Köszöntőjében Hadházi Ilona, az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője kiemelte: kitartás és szorgalom kell ahhoz, hogy ilyen teljesítményt el lehessen érni, és bár csak a legjobbak kaptak meghívást, mindenkinek jár az elismerés, aki ezekre a megmérettetésekre felkészült.


Badó Attila, az SZTE Tehetséggondozó Tanácsának elnöke arról beszélt, hogy bár több mint 20 éve elsősorban egyetemistákat segítenek, már megszületett az elképzelés arra, hogy a támogatási kört kibővítsék az általános és középiskolás korosztályra is, hiszen a tehetséggondozást egységben kell kezelni.

Tehetségeket díjaztak Szegeden a Vedres iskolában. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Idén a tanács díjat alapított az Arany János tehetséggondozó programban kiemelkedő tevékenységet végző tanárok számára. Ezt első alkalommal Harcsár Zoltán, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium pedagógusa kapta meg. Az ünnepségen további három kiemelt díjat adtak még át. Az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja az év legeredményesebb tehetséggondozó általános iskolája vándordíjat a csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolának ítélte oda. Az év legeredményesebb tehetséggondozó középiskolája immár negyedik alkalommal a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium lett, a pénzjutalommal járó év legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusa díjat pedig Csúri Péter, a Radnóti-gimnázium tanára vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!