Szeged és környéke

2019.03.25. 19:58

Tehetséges diákokat díjaztak Szegeden Bartók Béla születésnapján - fotók

14. alkalommal rendezték meg a városházán azt az ünnepséget, ahol kiemelkedő teljesítményű tanulóknak és felkészítő tanáraiknak adtak át elismeréseket.

Timár Kriszta

A Szeged Ifjú Tehetsége és a Szeged Ifjú Tehetségéért díjakat a szegedi önkormányzat minden évben Bartók Béla születésnapján adja át. Hétfőn immár 14. alkalommal rendezték meg a városházán azt az ünnepséget, ahol kiemelkedő teljesítményű tanulóknak és felkészítő tanáraiknak adtak át elismeréseket. Botka László polgármester kiemelte: eddig 65 diák és 72 pedagógus vehette át a díjat. – Minden tehetség fontos érték, ezért megbecsülésük, fejlesztésük és megtartásuk a cél – tette hozzá.

 

A Szeged Ifjú Tehetsége díjat idén Balázs-Piri Soma, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Csupor Albert, az Alsóvárosi Általános Iskola 6. osztályos diákja, Csikós András, a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája volt tanulója és Weisz Máté, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium hatosztályos képzésének diákja kapta. Tanáraik – Sóti Szobonya Emőke, Szélpálné Szőrfi Edit, Szemenyei Béla és Schultz János – Szeged Ifjú Tehetségéért díjat vehettek át.

Átadták a Szeged Ifjú Tehetsége és a Szeged Ifjú Tehetségéért díjakat - GALÉRIa. Fotó: Frank Yvette


Az önkormányzat más módon is támogatja a fiatalokat. Az Esélyt a középiskolás tehetségeknek pályázaton évente 40 diák kap egyszeri, 50 ezer forintos támogatást – a nyertesek nevét szintén a hétfői rendezvényen olvasták fel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!