Szeged és környéke

2019.08.19. 13:56

Teljesen megújult a dorozsmai Dianovszky tér

Szeged - Az elmúlt években folyamatosan fejlődött Kiskundorozsma jó néhány köztere. A liget mellett a Dianovszky tér is meg­újult, a kondipark és a játszótér mellé a napokban egy ivókutat telepítettek.

Hajó Edina

Az utóbbi években teljesen meg­­újult Kiskundorozsmán a Jer­ney utcai óvoda melletti tér. A játszótér mellé két kondiparkot is telepítettek, új fákat ültettek, és a napokban ivókút is került a Dianovszky térre.


– A rehabilitáció része a közvilágítás fejlesztése is. Az au­­gusztus 20-i családi napunk után kezdik meg a négy kande­láber kihelyezését, az egész játszótér és a kondipark is vi­lágítást kap, biztosítva ezzel az esti edzés lehetőségét is – mondta [namelink name="Mihálffy Béla"] önkormányzati képviselő. A tér korszerűsítése szeptember közepén fejeződik be. Péntek reggel még dolgoztak a területen a vízmű munkatársai, a kút körüli takarítási munkálatokat végezték el.

Mihálffy Béla önkormányzati képviselő büszke arra, hogy hat év alatt mennyit fejlődött a tér, ahol ismét megrendezik a parasztolimpiát. Fotó: Török János

Mihálffy Béla önkormányzati képviselő büszke arra, hogy hat év alatt mennyit fejlődött a tér, ahol ismét megrendezik a parasztolimpiát.

Fotó: Török János

A játszótér játékait is felújították, pingpongasztal is került ide, lefestették a tér melletti garázssor hátulját, és körbeültették virággal. A kondipark fejlesztését a lakosok kérték, gyűjtést is kezdeményeztek erre, akkor jött az ivókút telepítésének ötlete. Ám ezt végül a városüzemeltetési bi­­zottság javaslatára más forrásból oldották meg, így a civilek által gyűjtött 400 ezer forint megmaradt, kérésükre egy újabb sport­eszközt telepítenek majd. Lauer István, a városrész másik önkormányzati képviselője elmondta, az ivókút egymillió forintba ke­rült, Mihálffy szerint az egész térre az évek alatt majdnem 10 milliót költöttek. A képviselő azt is hozzátette, a liget és a Faragó tér is megújult az elmúlt időszakban.

 

– Tavaly átadtuk az új Egészségházat, valamint a mo­­dern fedett piacot, emellett a városrész mindegyik óvodájában voltak korszerűsítések. Négy utca új aszfaltot kapott, valamint jó néhány buszmegálló is meg­újult

– részletezte.


Nem véletlenül csínosították az ivókút körüli területet, ugyanis augusztus 20-án ha­todszor rendezik meg a dorozsmai családi napot. A képviselő büszke arra, hogy most már egész másképpen néz ki a tér, mint az első rendezvényen. Az esemény fénypontja a paraszt­olimpia lesz, ahol négyfős csa­patok mérhetik össze tudásukat a Dorozsmai Tyúkegylet szervezésében. A téren már áll a sátor, és a szalmabálák is sorakoznak a versenyre ké­­szen.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!