Szeged és környéke

2009.07.23. 15:46

Telt házat vonzott az új Potter-film éjféli premierje

Szeged - Voldemort kedvenc állatát, kígyót simogathattak meg a Potter-fanatikusok a szegedi premieren.

Tombácz Róbert

Harry Potter kedvenc állata, bagoly ugyan nem huhogott a rajongókra, de Voldemorté, egy óriáskígyó megjelent szerda éjjel az új Potter-film szegedi bemutatóján. Volt, aki megijedt, hogy a moziból kilépve rossz sínre tévedt, más pedig üldözésbe kezdett, mert varázslata nem hatott.

- Jó estét! Meg lehet ám simogatni - biccentett fejével az alkarjára tekeredett 8 éves nőstény óriáskígyó felé a Belvárosi mozi előtt ücsörgő Bereznai András szerda éjjel. Nem kellett nagyon bíztatni a köréje sereglőket - mindenki kéjes borzongással simogatta a másfél méteres, nyugodt jószágot.

A vadaspark munkarársa a legújabb Harry Potter-film éjféli, premier előtti vetítésére hozta magával a gonosz antihős, Voldemort kedvenc állatának egyik példányát. A „rutinos simogatós kígyó egy négyórás műszakot is simán kibír" - hallottuk -, nem úgy mint Harry Potter jelképe, a bagoly, amit a szervezők szintén szerettek volna bemutatni a mozi előtt. A bagoly viszont kényes állat, rosszul bírja a tömeget - így a Vaszy téren átmenetileg Voldemort került fölénybe.

Kígyót lehetett simogatni a szegedi premieren. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


- Hú, én most ott jöttem ki, ahol be kellene menni? Ilyenkor mi van? - kérdezte mosolygva egy fiatalember, aki egy olyan szalagfüggönyön át jött ki a moziból, amelyen a bemenő irányból a 9 és háromnegyedik vágány látszik. A szoriban erről a mágikus vágányról indul a főhősök vonata a Roxfort suliba. Megnyugtattuk, hogy egyelőre még a valóságban jár.

Valahol viszont mélyen a fantáziavilágban járt az a kislány, aki egy „varázspálcával" a kezében üldözött az előtérben egy kisfiút, mert az nem fagyott meg, pedig ráolvasott.

Éjféli telt ház

A szerda éjféli vetítés telt házas volt, összesen 539-en látták az ország első vidéki Harry Potter és a Félvér Herceg bemutatóját a szegedi Belvárosi moziban. A két és félórás, horrorelemekkel alaposan megspékelt filmet augusztus közepéig vetíti a Belvárosi mozi, de a pláza mozijában is látható.

 - Mindegyik filmet láttam, egytől négyig meg is van, de amúgy nem vagyok Harry Potter-rajongó. A várázslás mint életforma viszont nagyon érdekes - magyarázta az aulában a Rádió 88 által felállított potteres kompjúterjátékot nyomkodó, 12 év körüli Nacsa Bence, aki a kései időpont ellenére egyáltalán nem tűnt álmosnak. Akárcsak a többi gyerek, akik szüleikkel, idősebb testvéreikkel izgatottan vártak a kezdést.

- A fiam biztatására én is elolvastam minden regényt, és nagyon tetszett. Úgyhogy elkísértem, és én is megnézem vele az új filmet - mondta a szemüvegben egészen potteres arcú, hetedikes Józsa Kornél anyukája. A kissrác vállalja, hogy rajongó: tízszer olvasta végig a könyvsorozatot, és minden ünnepi alkalomra valamilyen potteres dolgot kér. Így kapta a rajta lévő, „Potter 007" feliratú sportmezt is - amit büszkén viselt a régen várt bemutatón. 

További képeket itt talál.

Címkék#film#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!