Szeged és környéke

2015.01.22. 17:54

Tényleges életfogytiglant kapott a többszörös gyilkos

Szeged - Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta Papp Attilát csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Delmagyar.hu

A 32 éves bátamonostori férfi társaival társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel ölt meg három embert 2008-ban és 2009-ben. Az ítélőtábla 2014 áprilisában kezdte tárgyalni másodfokon az ügyet, de az eljárást felfüggesztették, mert egy védői indítványnak helyet adva az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordultak a tényleges életfogytiglan ügyében.

Az indítvány benyújtását követően azonban módosult a magyar szabályozás, ezért az Ab kedden megszüntette az eljárást. Az új szabályozás indoka éppen a strasbourgi gyakorlat volt: Magyarországon 40 év elteltével automatikusan kegyelmi eljárás indul, amelyben vizsgálják a tényleges életfogytiglanra ítélt szabadulásának lehetőségét. Az ügy másik három vádlottja 12, 15 és 17 év fegyházbüntetést kapott,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!