Szeged és környéke

2016.03.25. 13:11

Természetfotós játszóteret tervezett Máté Bence

Máté Bence természetfotós a Nádland Kft.-vel olyan játszóteret tervezett, amely arra is alkalmas, hogy a gyerekek maguk is madárfotóssá és megfigyelővé váljanak. A komplett mászókát, amely egyben madárles is, tegnap mutatták be Budapesten, az ELTE füvészkertjében.

Salánki Zsófia

– A rólam készített háromrészes filmsorozat a Spektrumon számomra meglepő siker volt a gyerekek körében. Sokan kezdték el figyelni a természetet, fotózni a madarakat – mesélte lapunknak [namelink name="Máté Bence"]. A Pusztaszerről indult természetfotós a Nádland Kft.-vel közösen tervezett olyan játszóteret, amelynek kialakítása alkalmas arra, hogy a gyerekek otthon is madárfotóssá válhassanak.


– Hoztak nekem egy játszóteret, ez volt a kiindulási alap, ezt kellett átalakítanom. Tettem bele például detektívüveget és fűtést, hogy télen is hosszú ideig benne maradhassanak a gyerekek. Van hozzá madáretető is, amelybe csak bele kell tenni a napraforgómagot, az üveg mögül pedig lehet figyelni, fényképezni – tette hozzá Máté Bence.


Az otthoni vagy játszótéri használatra megvásárolható Mynest természetfotós játszóteret tegnap mutatták be Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem füvészkertjében. A Nádland fejlesztőcsapata a gyerekek élménycentrikus oktatását tűzte ki célul, szeretnék, hogy a virtuális világból visszatérjenek a természet valódi értékeihez.


A madárlessé alakított mászókában az ajtók és az ablakok nyitott állapotban is rögzíthetők, és szinte teljesen fénymentesen zárhatók, így a madarak nem látják a rájuk leselkedő fotóspalántákat, miközben belülről, a törésbiztos detektívüvegen keresztül figyelik a természetet. A télen fűthető, csúszásmentes gumilappal burkolt toronyba mászófal vagy létra segítségével lehet bejutni. A határozókönyvek, jegyzetek, fotókellékek és a madárleshez járó európai madárhatározó számára polc, a hosszabb megfigyelések kényelmessé tételéhez íves pad is került a lesbe.


Máté Bence azt is elárulta lapunknak, hogy amikor megkérdezték, hogyan honorálják a munkáját, ő azt kérte, minden tizenegyedik lest adja neki a cég. – Ezeket [namelink name="Böjte Csaba"] testvér Szent Ferenc Alapítványának gyermekotthonaiban építjük fel – mondta a természetfotós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!