Szeged és környéke

2008.11.19. 17:14

Tini tolvajok: mobilt és MP3-játszókat raboltak gyerekektől

Szeged - Több rablással is gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság azt a két baksi fiatalt, akiket kedden vettek őrizetbe. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Delmagyar.hu

A 16 és 19 éves fiatalemberek a gyanú szerint október végén és november elején az esti órákban Szeged utcáin három alkalommal is valamilyen ürüggyel – például megkérdezték, hogy mennyi az idő – megállítottak fiatalokat (többnyire kettőt), és "verés kilátásába helyezésével" elvették tőlük értékeiket. Volt olyan eset, amikor a fenyegetést be is váltották, és bántalmazták a kiszemelt gyerekeket.

A rablások során a legtöbb esetben mobiltelefon vált az elkövetők zsákmányává, de MP3-lejátszót és készpénzt is megkaparintottak ily módon. Egy alkalommal például a telefon mellé elvették a megtámadott fiú 20 forintját is.

A szegedi rendőrök az adatgyűjtés, a tanúk elmondása, valamint a megadott személyleírások alapján jutottak el a két fiatalemberhez, akiket kedden fogtak el és állítottak elő a rendőrkapitányságon.

A fiatalabbik ügyében már folyamatban van büntetőeljárás hasonló módon elkövetett bűncselekmény megalapozott gyanúja alapján, de mivel akkor a megállított fiú önként adta oda a mobiltelefonját, így az a cselekmény lopásnak minősül.

Feltehetően további, hasonló módon elkövetett rablások is írhatóak a két gyanúsított számlájára, ezek vizsgálata jelenleg folyamatban van.

Címkék#Szeged#Baks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!