Szeged és környéke

2019.01.22. 12:30

Tíz év fegyház helyett hat év börtönt kapott az albán drogfutár

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt P. I. albán állampolgár ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokú ítéletét. A vádlott terhére megállapított bűncselekményt kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete helyett kábítószer birtoklása bűntettének minősítette. Ezt is figyelembe véve a táblabíróság a vádlott büntetését 10 év fegyházról 6 év börtönre enyhítette. - áll a Szegedi Ítélőtábla közleményében.


Az ítélet indoklásában elhangzott: a bizonyíthatóan megállapított tényekből nem lehetett egyértelműen arra következtetni, hogy a vádlott kereskedelmi szándékkal szállította a kábítószert. Az ügy körülményei azt mutatták, hogy ún. „drogfutárként" használták fel, ezért minősül cselekménye kábítószer birtoklásának. A megváltozott minősítésre, valamint a vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomására és fiatal felnőtt voltára tekintettel az ítélőtábla úgy látta, hogy az I. fokon kiszabott büntetés eltúlzottan súlyos, esetében a 6 év szabadságvesztés elegendő a büntetési célok megvalósulásához.


Mivel a vádlottnak, aki a magyar nyelvet nem ismeri, hazájától és családjától távol kell büntetését kitöltenie, ami a büntetés kiállásában fokozott hátrányt jelent számára, a táblabíróság indokoltnak látta, hogy a büntetést nem fegyházban, hanem az enyhébb végrehajtási fokozatú börtönben töltse le. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!