Szeged és környéke

2007.11.15. 12:23

Tíz évre ítélték a testvérgyilkos zsombói lányt

Szeged - Tíz év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a lányt, aki tavaly nyáron hetven késszúrással megölte féltestvérét Zsombón.

Kiss Gábor Gergely

Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság ítéletét a Szegedi ítélőtábla annak a lánynak az ügyében, aki 2006. június 27-én hetven késszúrással megölte akkor tíz éves féltestvérét zsombói családi házukban. Sárkány Emese jogerősen tíz év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadaságvesztést kapott különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt.

A táblabíróság zárt tárgyaláson döntött a bírósági ítélet helybenhagyása mellett: a lány családtagjai közül senki nem ment el az ítélethirdetésre. A lánynál egyébként 1998-ban pszichés zavarok jelentkeztek, rá két évre öngyilkosságot kísérelt meg, ezért folyamatos, ambuláns pszichiátriai kezelés alatt állt.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!