Szeged és környéke

2009.02.04. 22:19

Tízezreket spórolhatnak a kismamák

Szeged - Interneten, hirdetésből, használtan. Több tízezer forintot is spórolhatnak a kismamák, ha nem a legújabb babakocsimodellekben szeretnék tologatni a vadonatúj rugdalózóba öltöztetett gyermeküket. A babaholmikat pár hónap alatt úgyis kinövi a gyerkőc. Az anyuka pedig másra is el tudja költeni a megspórolt tízezreket.

Kovács Kriszta

Több tízezer forintot is spórolhatnak a kismamák, ha ügyesen vásárolnak, csereberélnek. A vadonatújan vásárolt kiságy, babakocsi, matrac és rugdalózó összesen akár több mint félmillió forintba is kerülhet. Spórolni azonban nem csak a gazdasági válság miatt érdemes: a babaruhákat, bútorokat hamar kinövi a gyerek. Mindez használtan olcsóbb, ha meguntuk, mi is továbbadhatjuk.

– Van, aki azért veszi meg a 80 ezer forintos babakocsit, hogy mutogathassa. Mi használtan, nagyon jó állapotban, 30 ezerért vettünk kocsit, ami így már drágának minősül – magyarázta a szegedi Szűcs-Békefi Lilla. A szőke kismama az utolsó hónapban van. Kisfiának egyetlen ruhát sem vett.

– Körülbelül negyven tipegő, rugdalózó és kisnadrág sorakozik a polcokon. A sógornőmtől, ismerőseimtől kaptam mindet. Egy adagot pont most hozott a barátnőm – mutatta mosolyogva. Tátrainé Székács Marianna 11 hónapos kislányának ugyanis már nincs szüksége a pici holmikra. Ahogyan a mózeskosárra és a mérlegre sincs: azt is a leendő anyuka kapja.

Marianna egy tucatnyi fehér babaruhával érkezett barátnőjéhez, Lillához. Fotó: Schmidt Andrea

Marianna egy tucatnyi fehér babaruhával érkezett barátnőjéhez, Lillához.
Fotó: Schmidt Andrea

– Mi outletben leértékelve vásároltuk a legtöbb bútort. Érdemes jól szétnézni, és akkor ki lehet fogni az olcsó és jó minőségű dolgokat. Időbe telik, de megéri – avatott be a fiatal anyuka.

A két barátnő elárulta: többnyire apróhirdetésben, családtagoktól, barátoktól szerezték be a babának valót. De nagy segítség volt a világháló is: a kismamáknak szóló internetes oldalakon kértek vagy adtak segítséget másoknak abban, hogy mit hol lehet olcsón beszerezni, cserélni.

Utánanéztünk, mennyibe kerülnek a babaholmik: újonnan például a legolcsóbb ujjatlan rugdalózó 1500, a legdrágább 6400 forint volt. Használtan 300-700 forintért is hozzájuthatunk. Új babakocsit már 25 ezerért találtunk, a legdrágább a tízszeresébe, 245 ezer forintba került. Használtan 15 ezernél kezdődtek az árak, 30-35 ezer volt a legdrágább márkás kocsi. Rácsos kiságyat matrac nélkül körülbelül 10 ezertől 100 ezer forintig vehetünk, a legolcsóbb szivacsmatrac 3500 forint. Használtan már 5-8 ezerért kapunk ágyat a babának, a legdrágább, amit mi találtunk, 30 ezerbe került: jó állapotban, matraccal és komóddal együtt.

Címkék#baba#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!