Szeged és környéke

2015.10.07. 11:22

Több mint 60 milliós kárt okozott a csaló ügyvéd

Szeged - K. László szegedi ügyvéd ellen sikkasztás és csalás miatt emelet vádat a szegedi Járási Ügyészség.

Munkatársunktól

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás és csalás miatt emelet vádat K. László egykori szegedi ügyvéd ellen a szegedi Járási Ügyészség – tájékoztatott Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.


A férfi – ahogy írtuk (2014. november 12.: Tízmilliókat csalhatott ki ügyfeleitől egy volt szegedi ügyvéd) – 2011-től ügyvédként eljárva több ügyfelét is megkárosította. A neki letétként átadott összegeket nem a megbízói által meghatározott célra használta fel, hanem azokat elsikkasztotta. K. László már több mint legalább tizenöt éve praktizált ügyvédként, az ügy kirobbanásakor is több büntetőeljárás folyt ellene hasonló ügyek miatt. Kamarai tagságáról – mikor már érezte, hogy fogy körülötte a levegő – maga mondott le tavaly márciusban, amit a vezetés elfogadott.


A vádirat szerint azonban továbbra sem hagyott fel a csalással. Tavaly augusztus 27-én átvett 1 millió 300 ezer forintot, amit egy ingatlan tehermentesítésére kellett volna fordítania. Megbízóit nem tájékoztatta arról, hogy már nem dolgozik ügyvédként, illetve a kapott összeget sem az ügy elintézésére fordította.


K. László a bűncselekményeket 2007. év márciusa és 2014. év augusztusa között követte el. A sértetteknek okozott kárértékek közül a legkisebb 186 ezer-, míg a legnagyobb 10 millió forint volt. A kár összesen meghaladja a 60 millió forintot, aminek csak egy töredéke térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!