Szeged és környéke

2007.11.27. 12:15

Több mint kétszázan sztrájkoltak a Tisza Volánnál

Szeged - Reggel fél ötkor kezdődött és hat óráig tartott hajnalban az autóbuszvezetők sztrájkja Csongrád megyében – közölte Virágh István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet megyei vezetője. A sztrájkhoz több mint kétszáz ember csatlakozott a Tisza Volánnál.

Fekete Klára

A sztrájk csaknem 200 helyközi és távolsági buszt érintett a megyében, emellett több mint száztíz helyi járatos járműre a sofőrök felkötötték a kék szalagot a szolidaritás jeleként.

A városi forgalomban dolgozók ugyanis a munkabeszüntetésben nem vettek részt. A sztrájkhoz több mint kétszáz ember csatlakozott a Tisza Volánnál.

Sztrájkoló autóbuszvezetők a szegedi buszpályaudvaron. Fotó: Karnok Csaba
A szegedi buszpályaudvar egyébként hajnalban üres volt, látszott, hogy az utasok készültek a sztrájkra. A forgalmi irodában viszont kedd este óta percenként megcsörrent a telefon, a diszpécserek egész éjszaka folyamatosan tájékoztatták az utasokat. Félreértésekre csak az adott okot, hogy míg a többi megyében reggel 7-ig, Csongrádban csak 6-ig tartott a sztrájk.

Mező István, a Tisza Volán Zrt. közszolgáltatási divízióigazgatója tömören úgy értékelte a munkabeszüntetést, hogy az fegyelmezetten zajlott. Az utasok az elégséges szolgáltatást megkapták, az első hajnali busszal ugyanis mindenki elutazhatott a célállomásra. Hatkor rendben elindult az összes járat, és a késéseket délre mindenütt behozták. Hogy mennyire elkerülték az utasok a Mars téri autóbusz-pályaudvart tegnap, arra jó példa a következő: a menetrend szerint 5.20-kor Budapestre induló expressz járat a sztrájk lefújása után, 6-kor utasok nélkül vette célba a fővárost.

Rendben, csendesen zajlott a Volán-sztrájk ma hajnalban Szentesen, Vásárhelyen és Makón

A szentesi buszpályaudvaron tizennégy busz vesztegelt a sztrájk ideje alatt, de akadt olyan járat is, amelyik Nagyszénáson várta be a munkabeszüntetés végét. Összesen húsz járat nem indult a hajnali órákban – tájékoztatott Mészáros Zoltán, a Tisza Volán szentesi kirendeltségének igazgatója. A vasútnál számottevően nem nőtt a forgalom a sztrájk ideje alatt.

Vásárhelyen tizennyolc busz vesztegelt a Bocskai utcai autóbuszállomáson. Hajnal fél hatkor tizennyolc utas várakozott az állomáson. Hat órára sem lettek sokkal többen, amikor elindult a forgalom.

A makói buszpályaudvaron az utasok higgadtan vették tudomásul a sztrájkot, senki sem elégedetlenkedett. A makói vasútállomáson úgy tájékoztattak bennünket, hogy bár nem jelentős mértékben, de emelkedett az utasok száma a Volán járatkimaradásainak ideje alatt. A szokásosnál nyolc-tíz emberrel többen szálltak fel a vonatokra ma hajnalban.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!