Szeged és környéke

2016.12.12. 08:24

Több százan fizették be a szemétdíjat rossz számlára

Rutinból tévesen fizették be a napokban háromszázan az elmaradt szemétszámláikat a szegedi hulladékgazdálkodás számlájára.

Dombai Tünde

Megírtuk és az önkormányzati cég is hirdeti minden csatornán, hogy április óta sem számlázni, sem pénzt beszedni nincs joga. Azt csak az állami cég, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) teheti meg. Mivel a központi cég saját számlázórendszere még nem állt fel, az év végéig az önkormányzati társaság bérszámláz helyette. Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft. ügyvezető igazgatója elmondta, aki átutalással akar fizetni, a kiküldött számlán lévő bankszámlaszámra megteheti (MKB 10300002-10654068- 49021422 Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.). Aki csoportos beszedéssel szeretné befizetné a szemétdíját, akkor megbízást kell adnia a számlavezető bankjánál a számlák kiegyenlítésére az NHKV részére.


Azoknak a pénzösszegeknek a visszaszerzésére is van lehetőség, amiket az ügyfelek nem az NHKV bankszámlájára küldtek, csakhogy bonyolult és hosszadalmas folyamat. A Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.-nek vagy Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft.-nek küldött pénzeket visszautaltatni vagy az NHKV számlájára továbbíttatni kizárólag személyesen a szegedi Stefánián lévő ügyfélszolgálaton lehet. Írásban kell nyilatkozni az ügyfélnek ugyanis arról, hogy vissza szeretné kérni az átutalt pénzét. Ezenkívül rendelkeznie kell a visszautalás módjáról a pontos adataival. A téves utalásokról az önkormányzati cégnek a bérszámlázások miatt egyelőre nincs kapacitása külön-külön értesíteni az ügyfeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!