Szeged és környéke

2017.09.30. 21:27

Tökfesztiválon mulattak a dorozsmaiak - képgaléria

Szeged, Kiskundorozsma - Sült, nyers, egész és faragott, kerekded és hosszúkás, kis és nagy tökökkel telt meg a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvara a VIII. Dorozsmai Tökfesztiválon szombaton. Na meg persze a rengeteg kilátogatóval.

Borbola Lilla

Bár tök volt mindenhol, amerre a szem ellátott, a bográcsokban és a mobil – vagy nem mobil kemencékben más is készült: lecsó, halászlé, sült hal is került az asztalokra. A szomjukat többen az ivóversenyen oltották, ahol a hölgyek és urak sörivásban mérhették össze tudásukat és gyorsaságukat.

Tökfesztiválon mulattak a dorozsmaiak. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Tökös legényt is választottak: az agilis férfiakat pálinkával készítették fel a szervezők a megmérettetésre, amelyen olyan feladatokban kellett kimagaslóan teljesíteni, mint a paprikafűzés, lopótökkel borlopás és kukoricamorzsolás. Egy biztos: töketlenkedésnek nem volt helye.


A fesztiválon boszorkányok is vendégeskedtek, de látványban a tökszépségversenyre nevezett alkotások is kitettek magukért.

Tökfesztiválon mulattak a dorozsmaiak. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Aki pedig elég szemfüles volt, az tökös recepteket is olvashatott a téren, amihez a tökmaglisztet és olajat helyben be lehetett szerezni.

Címkék#Szeged#Tök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!