Toledo és Szeged

Az egyesült államokbeli Toledo és Szeged 15 évvel ezelőtt kötött testvérvárosi megállapodást. A jubileum alkalmából Kozma József alpolgármester és Ványai Éva, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke látogatott Toledóba.

Mindketten a Toledo–Szeged barátságáért kitüntetést vették át. A delegációt fogadta Jack Ford polgármester és Louis Escobar tanácselnök. A szegedi küldöttség részt vett Ohio állam fővárosa, Columbus képviselő testületi és szenátusi ülésén is – ide Újvári Péter parlamenti képviselő hívta meg a szegedieket, akik részt vettek továbbá a clevelandi Magyar Klub 1956-os megemlékezésén, valamint oktatási és szociális intézményeket látogattak meg. A képviselők tárgyaltak egy jövő tavasszal tartandó toledói gazdaságfejlesztési konferenciáról, a városok és egyetemek közötti együttműködésről, szociális területen dolgozók munkavállalŁási lehetőségeiről, közös kulturális és oktatási programokról. Szó esett az 1956-os forradalom 50. évfordulójának méltó toledói megünnepléséről is.

Szeged legendás zenepedagógusára, Király-König Péterre emlékeztek a Dugonics Társaságban
Király-König Péter 15 évesen kantátát írt a pápa tiszteletére. A zenepedagógus és zeneszerző életéről, munkásságáról és szegedi tevékenységéről Kerek Ferenc zongoraművész tartott előadást.
Novák Katalin: családpolitikánk konzervatív, de modern, talán haladó is
Az államtitkár egy francia nyelvű hírportálon megjelent interjúban beszélt a magyar kormány családpolitikájáról.
Nem vágnak ki fát az internetfejlesztés miatt
Nem vágnak ki fákat és bokrokat, sőt ritkítani is alig fogják a növényzetet az ígéretek szerint az Ópusztaszer Kis-Zer soron zajló internetberuházás miatt.
ÚtOn: Kerékpárost gázoltak a Csongrádi sugárút és Makkosházi körút sarkán
A legfrissebb közlekedési információk.
Az összetartozás almafáját ültették el Gyálaréten – Galéria
A nemzeti összetartozás emlékéve előtt tisztelegve 13 almafát ültettek el a Nemzeti Színház színművészei határ menti településeken csütörtökön.
Szegeden a fallabdaelit
A szegedi Squash Club Szabad­időközpont ad otthont szombaton az I. osztályú férfi fallabda csapatbajnokság mindent eldöntő 3. fordulójának.