Szeged és környéke

2016.10.15. 15:34

Töltött malacláb ejtette ki a szegedi versenyzőt

Szeged, Budapest - A középdöntő kapujában kiesett A konyhafőnökből Mizsik Attila. A szegedi étteremtulajdonos ettől függetlenül úgy érzi: nem vallott szégyent a különösen erős mezőnyben, a műsorban szerzett tapasztalatokat pedig kamatoztatja majd a munkájában.

Timár Kriszta

Nem jutott be az RTL Klub A konyhafőnök műsorának középdöntőjébe [namelink name="Mizsik Attila"]: a szegedi játékoson kifogott a töltött malacláb, a zsűri ezért úgy döntött, ő az, aki a heti csapatból nem folytathatja tovább a játékot. – Nagyon nehéz volt ez a másolási feladat, mert csak kóstolni lehetett a kész ételt – mesélte a szegedi street food étteremtulajdonos.

– A mártás ráadásul nagyon kifogott rajtam, képtelen voltam beazonosítani, hogyan készülhetett. Ott be is stresszeltem, és nagyon elkeseredtem, mert tudtam, hogy ezen fog múlni, bejutok-e a középdöntőbe. A séf ugyan odajött segíteni, de végül nem sikerült úgy az ételem, ahogyan kellett volna.

Attila a műsor végén Rolanddal állt a zsűri előtt, kettejük közül választották ki a továbbjutót. – Az biztos, hogy Rolandnak hatalmas lexikális tudása van, a főzésben viszont nem gondolom, hogy sokkal jobb lenne nálam. Szerintem az utolsó feladat döntött, abban pedig kétségtelenül ő volt az ügyesebb. Sajnálom, hogy pont azt az egyetlen ételt rontottam el, amely döntött a továbbjutásról.
 

És a főzőműsorban. Malaclábban botlott el a szegedi szakács. Fotó: RTK Klub

És a főzőműsorban. Malaclábban botlott el a szegedi szakács.
Fotó: RTK Klub

A szegedi versenyző – visszanézve heti teljesítményét – úgy fogalmazott: a helyszínen sokkal gyengébbnek érezte magát. A többiek teljesítményét is látva viszont most már tudja, hogy nem vallott szégyent. – Soha nem csináltam még olyan ételeket, és nem használtam olyan technológiákat, amiket a műsorban megköveteltek, ehhez képest helytálltam mindig. A forgatás alatt folyamatosan az lebegett a szemem előtt, hogy azt a napot „éljem túl", soha nem gondolkodtam előre. Sajnos pont a legrosszabbkor, a középdöntő kapujában estem ki, de már nem bánom, hiszen nagyon sokat tanultam. A kürtőskalácsos feladat kacsamája pedig biztosan felkerül az étlapunkra, mert az nagyon megtetszett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!