Szeged és környéke

2009.06.12. 22:35

Tömörülnek az úszósulik

Szeged - A SZUE bezárása miatt idén nyáron a sportuszoda és a Partfürdő medencéjén osztoznak az úszótanodák és az úszást oktató vállalkozók. Ha szerencséjük van, jut nekik hely a strandok időbeosztásában.

Bobkó Anna

Az ötnapos táborokért körülbelül 14–16 ezer forintot kell fizetni, míg a 60 perces magánórák 1–2 ezer forintba kerülnek a szülőknek.

Az újszegedi Napfényfürdő építési munkái miatt hétfőn már nem nyit ki a Ligetfürdő, ismertebb nevén a SZUE. Így azok az oktatók, akik a strand medencéjében tanították a karcsapásokat a gyerekeknek, idén nyáron vagy a sportuszodába települnek át, vagy a Partfürdő csempés nagymedencéjét választhatják.

Boros Gyulától, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. vezetőjétől megtudtuk: több vállalkozó is bejelentkezett hozzájuk. Mindegyikük azonban nem fog elférni a strand egyetlen úszásoktatásra alkalmas medencéjében, amelyet csak a reggeli és az esti órákban tudnak az úszósulik rendelkezésére bocsátani. Akinek nem marad hely a Partfürdőn, az próbálkozhat a sportuszodában.

Bartók Szilvia tegnap még a SZUE-ban oktatta Kállay Andrist az úszás fortélyaira. Fotó: Schmidt Andrea

Bartók Szilvia tegnap még a SZUE-ban oktatta Kállay Andrist az úszás fortélyaira.
Fotó: Schmidt Andrea

– Úgy néz ki, nagyobb fennakadás nélkül át tudjuk vészelni ezt a kritikus időszakot. A sportuszodába mindig is sokan jártak, ez idén nyáron sem lesz másként. Eddig szerencsére egyetlen búvárklubot, egyesületet vagy úszósulit sem kellett visszautasítanunk – mondta el lapunknak Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója.

Szegeden idén nyáron is számos lehetőség közül választhatunk: gyermekünket bízhatjuk úszásoktatást is vállaló testnevelő tanárra, vagy beírathatjuk valamelyik úszósuliba. Informátorunk idén hatalmas tumultusra számít a sportuszodában. Elárulta: a másodállásban úszást oktató testneveléstanárok általában 1–2 ezer forintot kérnek egy 60 perces magánóráért. Ő egyszerre csak egy-két gyereket vállal, szerinte a kiscsoportos foglalkozások a célravezetőbbek.

Úszótáborok

Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk egész napos foglalkozáson vegyen részt, úszótáborba írathatjuk. Az idei szegedi vakációs programfüzetben például a Játékdzsungel is hirdeti magát: július 27-től 31-ig szerveznek tábort, amely naponta reggel 8-tól délután 4-ig tart. Háromszori étkezéssel együtt 16 ezer 500 forintba kerül. A Némó Úszósulinál hét oktató foglalkozik a gyerekekkel. Egy csoportban maximum 12 lurkó csapkodhatja a vizet, így még kényelmesen elférnek egy sávban. A táborok szintén hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 4-ig tartanak. A lovaglással egybekötöttért 14 ezer 900 forintot, a focival, fallabdával és kerékpározással kiegészítettért 13 ezer 900 forintot kérnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!