Szeged és környéke

2011.06.09. 14:14

Toroczkai feljelentette Kövért

Szeged - Hivatali visszaélés miatt feljelentést tett Toroczkai László a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési képviselője a legfőbb ügyésznél Kövér László, az Országgyűlés elnöke ellen.

Delmagyar.hu

A jobbikos Csongrád megyei önkormányzati képviselő elmondta: azért jelentette fel a Házelnököt, mert május 20-án a kapuőrség [namelink name="Kövér László"] személyes utasítására nem engedte be az Országgyűlés épületébe.

[namelink name="Toroczkai László"] külföldi vendégeivel együtt jött az Országgyűlésbe, ahol megmutatta volna vendégeinek a koronát és a Parlament épületét. Ezen kívül megyei képviselőként az M43-as autópálya szegediek számára fizetőssé tétele ügyében szeretett volna jobbikos országgyűlési képviselőkkel találkozni. Vagyis Toroczkai László szerint nem csak hivatali visszaélést követett el Kövér László, hanem „teljesen törvénytelenül azt a népképviseleti tevékenységét is korlátozta az ellenzéki politikusnak, amelyre a választópolgárok jogosították fel a Jobbik képviselőjét."

A jobbikos politikus kiemelte, hogy az elmúlt egy évben többször is járt már a Parlamentben, tehát Kövér László nemrégen adhatta ki a kitiltására vonatkozó utasítást.

Toroczkai László szerint ez az intézkedés „egy kicsinyes, személyes bosszú lehet Kövér László részéről, aki már évek óta mocskolja" az általa vezetett Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat és az személyét is.

A jobbikos politikus hozzátette: a feljelentés mellett a Csongrád Megyei Közgyűlésben kezdeményezi azt is, hogy Kövér Lászlót tiltsák ki a megyei fenntartású ópusztaszeri Történeti Emlékparkból. Toroczkai László hangsúlyozta: Kövér Lászlóval ellentétben – aki, mint mondta nem indokolta az ellenzéki képviselő kitiltását a Parlamentből – ő meg is tudja indokolni a Házelnök kitiltását. Június 4-én ugyanis az emlékparkban tartózkodó Kövér László meg akarta nézni a Feszty-körképet és ezért „testőrei meglehetősen bunkó módon kizavarták a 2500 forintos belépőjeggyel bent tartózkodó látogatókat" mielőtt a Házelnök belépett volna az épületbe.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő [namelink name="Novák Előd"] a Jobbik alelnöke hangsúlyozta: [namelink name="Vona Gábor"] a Jobbik elnöke egy éve kérvényezett Toroczkai Lászlónak állandó szakértői belépőt, valamint a május 20-i incidens után levélben fordult Kövér Lászlóhoz, hogy indokolja meg a kitiltást, azonban ezekre azóta sem kapott választ.

Tokovics Tamás regálása

„A Nemzeti Összetartozás Napjának ópusztaszeri állami rendezvénye kiemelt vendége volt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. Az eredeti programtól eltérően a helyszínen ajánlottuk fel neki, hogy tekintse meg az emlékpark fő látványosságát, a Feszty-körképet.

Elnök úr biztonsága érdekében felajánlottuk a körképet megtekintő látogatóknak, hogy egy rövid várakozás, házelnök úr látogatása után tekintsék meg a körképet. Az ott lévők közül voltak olyan vendégek, akik ezt nehezményezték. Ezt követően kértük a látogatókat arra, hogy maradjanak bent és Kövér László elnök úrral együtt tekintsék meg a körképet.

A helyszínen elnök úr biztonsága érdekében foganatosított intézkedések kivitelezéséért elnök úr biztonsági személyzete nem felelős. A helyi személyzet intézkedése jó szándékon, ugyanakkor téves megítélésen alapult.

Ezúton is elnézést kérek a magam és munkatársaim nevében az okozott kellemetlenségekért" – írja Tokovics Tamás, az ÓNTE Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!