Szeged és környéke

2014.07.29. 22:23

Toroczkai: most nem terroristát, hanem zavaros pénzügyű szervezetet akarnak csinálni

Ásotthalom - Átláthatatlan finanszírozása miatt bejelentést tett a múlt héten az atlatszo.hu a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) ellen a Csongrád Megyei Főügyészségen. Nemcsak a HVIM, hanem az olyan hozzá kötődő civilszervezetek, mint az Innovatív Kommunikáció Alapítvány ellen is lépett az internetes portál.

Munkatársunktól

Írásukban az is szerepel, hogy a szervezetek nem adtak be a bíróságra elszámolást az általuk felhasznált pénzekről, holott kötelességük lenne. Az Index szerint a követhetetlen pénzmozgások egyes tagok szemét is csípik. [namelink name="Barcsa-Turner Gábor"] társelnök az atlatszo.hu-n megjelent közleményében kifejtette többek között, hogy a HVIM gazdálkodása körül minden törvényes és szabályos, állnak a törvényességi eljárás elé.

A szélsőjobboldali mozgalomról a portálok megírják: az alapítója és az ásotthalmi polgármesterré választásáig elnöke [namelink name="Toroczkai László"] volt. Az alapítvány adja ki a Rózsa Sándor Népe című ingyenes ásotthalmi lapot. (És az önkormányzattal együtt megszervezte a Rózsa Sándor Fesztivált – a szerk.)

Toroczkai László a hétvégén a Facebookon cáfolta az Átlátszó és az Index állításait: „No, elindult a kampány. Már vártam a szokásos rágalmazó hadjáratot, de nagyon-nagyon lyukra fognak ismét futni. Most nem terroristát akarnak csinálni belőlünk, hanem olyanokat, akiknek zavaros pénzügyeik vannak, s akiknél belső feszültség van. A HVIM nevében én már nem nyilatkozhatok, de úgy tudom, csak az ellenség szeretné, hogy belső feszültség legyen a mozgalmon belül. Ahogy az én vezetésem alatt, úgy ezután is egységes lesz a mozgalom, hiába dolgozik több mint egy évtizede több állam titkosszolgálata is ennek az ellenkezőjén" – írja a HVIM-alapító ásotthalmi polgármester.

„Ami pedig a pénzügyeket illeti: rendkívüli módon zavarja a külföldről (Sorosék és más magyarellenes disznók által) pénzelt médiumokat és a mögötte álló szélsőségesen liberális alapítványokat, álcivil szervezeteket, hogy immáron a nemzeti szervezeteknek (amelyek velük ellentétben valódi, működő civilszervezetek) is jut támogatás a Jobbik parlamenti jelenlétének köszönhetően. Igen, jut – többek között 6 méteres turulszobrot állítottunk belőle, és még sok olyan dolgot, amitől ezeknek a magyargyűlölő disznóknak a hátán is föláll a szőr –, és még véletlenül sem az USA-ból és más külföldi államok által támogatott magyarellenes szervezeteknek fogunk tájékoztatást adni róla. Az általam alapított és a mai napig általam jól nyomon követett Hatvannégy Vármegye Alapítvány a 2014. május 31-i határidőig beadta a beszámolóját a bíróságnak, tehát ezen a ponton is hazudnak az újságírók. A helyreigazítást elküldtem, ha nem közlik, újabb pert akasztok a nyakukba" – tette hozzá Toroczkai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!