Szeged és környéke

2016.08.16. 12:06

Tovább nő a kórházak adóssága

Úgy tűnik, feneketlen kútba dobott pénz volt a tavalyi 60 milliárdos egészségügyi konszolidáció, majd az ezt követő újabb 7-8 milliárdos támogatás, amelyet a kórházaknak juttattak.

Munkatársunktól

Az egészségügy továbbra is havi szinten 3-4 milliárdos mínuszt halmoz fel, az év végére így ismét elérheti a 70 milliárd forintot a kórházak tartozása – írta a Magyar Államkincstár adatai alapján a Népszava.


Mindössze három olyan intézmény volt június végén a magyar egészségügyben, ahol sikerült nullára faragni a tartozásokat: az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, valamint a budapesti Szent Margit Kórház. A klinikákat is működtető nagy egyetemek közül egyedül a debreceni tartozásai csökkentek, Pécsen és a Semmelweis Egyetemen azonban százmilliókkal nőtt májusról júniusra.


Szegeden a tartozás szintén nőtt, de csak minimálisan. A listán szerepel még egy megyei egészségügyi intézmény: a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház tartozásállománya átlépte az egymilliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!