Szeged és környéke

2019.03.12. 11:21

Trócsányi László szerint az SZTE méltán lehet az ország büszkesége

A Szegedma portálnak adott interjújában többek közt kiemelte, hogy az egyetem színvonalas képzései nagyban növelik a vidék népességmegtartó erejét. <br><br><br>

delmagyar.hu

A vidék népességmegtartó képességéhez hozzátartozik az is, hogy egy adott karnak legyen megtartóereje, megfelelő hallgatói létszáma és olyan képessége, hogy a hallgatók színvonalasan végezhessék tanulmányaikat, gyarapíthassák tudásukat a régióban - mondta Trócsányi László a Szegedmának adott interjújában.


A számos támogatási és ösztöndíj lehetőség mellett kiemelte azt is, hogy nagyon sok a PhD hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. A számukra biztosított, hogy külföldön is tovább fejleszthessék az SZTE-n megszerzett tudásukat. Az egyetemünk ebben is élen jár. Továbbá külön kiemelte, hogy a Jogi kar olyan támogatási összeghez jutott, amiből az egész épületet korszerűsíteni tudják.

Fotó: SzegedMa.hu

Fotó: SzegedMa.hu

Arra a kérdésre, hogy további együttműködés alakul-e az egyetem és a kormány között a válasz az, hogy mindig is van együttműködés.


"Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) feladatköre az egyetemekkel való kapcsolattartás, de Szegeden ott van a Science Park és az ELI lézerközpont is, ami az Innovációs- és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) tartozik. Magam részéről rendszeresen tárgyalok a különböző kollégáimmal az SZTE helyzetéről, ide értve az EMMI-t, az ITM-et, hiszen van köztünk egy idézőjelesen vett konzorcium, hogy segítsük az SZTE-t, mivel ez Magyarország egyik büszkesége. Rendkívül fontos szerepet játszik valamennyi karával együtt. A Szegedi Tudományegyetem mindig számíthat a kormány támogatására" - mondta az igazságügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!