Szeged és környéke

2007.11.22. 23:09

Troli- és villamosbalesetek Szegeden

Szeged - Troli- és villamosbaleset is történt csütörtökön Szegeden. Délelőtt 10 órakor két trolibusz ütközött össze az egyik Párizsi körúti megállóban. Az álló, mert utasokat felvevő trolinak hátulról nekiütközött egy másik, a megállóba érkező troli.

Ez utóbbi járműben egy utas elesett, és eltört a karja. A kiérkező mentő az elöl álló troliból egy további személyt is elszállított, az ő sérülései 8 napon belül gyógyulók. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint feltehetően műszaki hiba következtében ütköztek össze a járművek. Az SZKT-tól megtudtuk: a minden bizonnyal fékhiba miatt ütközött trolinak 10 nappal ezelőtt volt jegyzőkönyvezett fékvizsgálata. A Szegedi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Két troli ütközött össze egy megállóban Fotó: Frank Yvette
Megbénította a villamosközlekedést az 1-es vonalán a déli fél 1-kor történt másik baleset: a Boldogasszony sugárúton a Bécsi körúti kereszteződésnél egy gyalogos a villamos elé lépett. A vezető hiába fékezett, a villamos elütötte a fiatal férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínelés ideje alatt a villamosok helyett pótlóbuszok jártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!