Szeged és környéke

2019.04.03. 16:05

Troliévfordulóra készül a város

Szegeden 40 éve indult el az első trolibusz, 1979. április 29-én már utasokat is szállított az 5-ös a Bartók tér és az Újszegedi Gyermekkórház között.

H. E.

Szeged volt az első vidéki város, ahol – a metró kivételével – teljessé vált a közösségi közlekedés, 9 szovjet gyártmányú trolit állítottak szolgálatba. Ma már 40 trolibusz közlekedik naponta, melyek napi 50 ezer utast szállítanak.


A Szegedi Közlekedési Társaság az évforduló kapcsán a szegediek segítségét kéri.


– Azt kérjük a lakosságtól, ha vannak régebbi fotóik járműveinkről, akár a legrégebbiekről, akár a 80–90-es évekből, azt osszák meg velünk. Ezekből egy kiállítást tervezünk, amelyet az évfordulón és május 11-én, a közlekedési kultúra napján mutatnánk be – részletezte Majó-Petri Zoltán, a társaság ügyvezetője. A régi családi fotókat személyesen is leadhatják az Oroszlán utcai ügyfélszolgálaton, vagy digitalizálva e-mailben, a [email protected] e-mail-címre. Az április végi szülinapon nemzetközi konferenciát rendeznek, valamint új járműveket is forgalomba helyeznek.


– Az idén négy járművet állítunk üzembe, ezeket Csehországból vásároltuk, jelenleg felújítás alatt vannak. Az új flotta járműveit is bemutatjuk majd a nagy napon – tudatta Majó-Petri. A hónap végén díszeket is kapnak a járművek, a 40. születésnapon fellobogózzák a trolibuszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!