Szeged és környéke

2019.05.19. 12:21

Tudatos vásárlásra ösztönöztek a Mars téren - fotók

A flashmob résztvevői a termelőtől vásárolt termékeket nem zacskókba tették, hanem a magukkal hozott textiltáskákba, kosarakba, dobozokba.

A hulladékmentes vásárlásra hívta fel a figyelmet közel harminc zöld pólót vagy ruhát viselő lelkes környezetvédő szombat délelőtt a Mars téri piacon. A "Vásárolj hulladék nélkül flashmob"-hoz Budapest mellett további 14 település csatlakozott, köztük Szeged is. A résztvevők a termelőtől vásárolt termékeket nem zacskókba tették, hanem a magukkal hozott textiltáskákba, kosarakba. A felkészültebbek dobozokat is hoztak magukkal, az epret, gyümölcsöket például abba kérték.

Tudatos vásárlásra ösztönöztek a Mars téren - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

A nemzetközi kezdeményezéshez textiltáskát is kaptak, ám volt olyan, aki saját maga varrt függönyből ilyen szatyrot. Céljuk egyrészt az volt, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet. Másrészt pedig, hogy olyan háztartást vezessenek, amelyben minimális a hulladék keletkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!