Szeged és környéke

2019.09.09. 14:49

Tündérszépek: segítünk, hogyan mutasd meg fotón, hogy te vagy a legszebb

Milyen a tökéletes fotó, amivel egy szépségversenyre lehet benevezni? Erre kerestük a választ két fotós kollégánk segítségével, hogy tanácsot adjunk azoknak, akik most küldik be nevezésüket a Tündér­szépekre.

Továbbra is várjuk országos szépségversenyünkre, a Tündérszépekre Csongrád megyei 16 és 29 év közötti hölgyek jelentkezését. Mint azt már korábban megírtuk, legalább három fotót azoknak is be kell küldeniük magukról, akik teljes portfóliójukat profi fotósokkal szeretnék elkészíttetni. Mivel azonban a megyei fordulóba csak a legszebb 30 lány juthat be, a rangsort pedig fényképek alapján állítjuk fel, egyáltalán nem mindegy, mivel neveznek a jelentkezők. Két fotós kollégánk, Kuklis István és Török János arról beszélt, hogyan lehet jó fotót készíteni.


Elsőként arra hívták fel a figyelmet, hogy a portréfotó semmiképpen ne igazolványkép, és ne is szelfi legyen. Utóbbi azért, mert a közel tartott gép torzítja a fejet. És ha már szelfi: igazából – hacsak nem ez az egyetlen elérhető lehetőség – telefonos fotókkal se nevezzen senki. A képek készítője igyekezzen természetes közeget találni a fotózáshoz, ne állítsa nappal szembe a hölgyet, a háttér pedig legyen semleges. Nem mutat jól sem egy zsúfolt szoba, sem a családi piknik a háttérben. A képen ne legyen más alak – nem szoktuk szeretni az „én vagyok balról a harmadik" típusú megjegyzéseket sem. Egy szépségversenyre emellett nem ildomos bulizós, illetve evős-ivós képekkel sem nevezni: legyen ez a három fotó valóban olyan, amit erre az alkalomra készítettek, vagy ha nem is, alkalmas arra, hogy ország-világ lássa.


Fotósaink hangsúlyozták: a természetes szépségre, nem a sminktudásra vagyunk kíváncsiak, így érdemes ennek megfelelően előkészülni a fotózásra. Szintén a természetesség a hívószó a beállításnál. A ruhaválasztásnál pedig az induló egyéniségét kell figyelembe venni: legyen csinos a viselet, de mindenképpen olyan, amiben jól érzi magát a fotózáson.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!