Szeged és környéke

2014.12.09. 21:33

Tüntet a Köz-Hasznáért Mozgalom

Szeged - Általános tiltakozást szervez a Köz-Hasznáért Mozgalom az emberi jogok mellett, illetve a magyar kormány által elkövetett emberi jogi sérelmek miatt – mondta Kovács Tamás aktivista a szervezet keddi sajtótájékoztatóján Szegeden.

Munkatársunktól

Hozzátette: az emberi jogok világnapján, ma 18 órakor az emberi jogok nyilatkozatának felolvasásával kezdődő tüntetés előtt 15 órától az emberi jogokról szóló kisfilmeket vetítenek az érdeklőknek a szegedi jogi kar előtti téren.

[namelink name="Paulik Róbert"] elnök elmondta: a mozgalom az internetadó elleni fellépéssel kezdődött, az azt követő tüntetések során alakították meg a Köz-Hasznáért Mozgalmat, jelenleg 20 aktív tagjuk van, és körülbelül 500 Facebook-támogatójuk. A szervezet szeretne az a csatorna lenni, amit az emberek felhasználhatnak, ha ki akarják fejezni a véleményüket. Meg akarják mutatni, hogyan lehet a „civilséget csinálni" – magyarázta.

A tüntetések szervezésekor az emberek jóval több pénzt adtak, mint amire számítottak, a fölösleget egy szegedi gyermeksegítő központnak adják, akik gyermekek és családok átmeneti otthonát, illetve egy gyermeksegély-szolgálatot működtetnek – mondta [namelink name="Dovalovszki András"] aktivista, hozzátéve: január 17-én egy gyermekműsorral egybekötött adományosztó találkozóval szeretnék megmutatni, hogy az ünnepekkel nem ér véget a segítő szándék. Több rendezvényen tartós élelmiszert akarnak gyűjteni, ezért azt kérik a velük szimpatizálóktól, hogy minden megmozdulásra vigyenek valamilyen tartós élelmiszert, amit összegyűjtenek, és azt eljuttatják a rászorulóknak – mondta Dovalovszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!