Szeged és környéke

2016.10.29. 11:25

Tüntetni akarnak a benzinkút ellen

Szeged - Továbbra sem nyugodnak bele a Szőregi úton épülő benzinkút közelében élők a megváltozott közlekedési viszonyokba. Az év végén, a kút megnyitóünnepségén csendes demonstrációt szerveznek.

Arany T. János

Kellemetlenségekkel jár


– Jogerős építési engedélyek birtokában végezzük a munkálatokat – mondta Kiss Tibor. A beruházó, az EDO-HUNGARY Kft. ügyvezetője hozzátette, nyilvánvaló, hogy egy építkezés kellemetlenségekkel jár, ezeket próbálják csökkenteni.

– Hogy megyek így fel 83 évesen? Nem kellett volna ide benzinkutat építeni, itt van nem messze a másik. Nekem nagyon rossz, így nehezebben jutok el a temetőbe – magyarázta [namelink name="Oláh Jánosné"] a Szőregi úton épülő benzinkút szomszédságában.


A kút és annak építése okozta kellemetlenségekről már több alkalommal írtunk lapunkban (2016. május 12.: Kerülőúton jutnak csak haza, 2016. május 28.: Puskaporos a levegő a benzinkút miatt). Mint megírtuk, három kútoszlop, egy gyorstöltő és shop kap helyet a 2016 végéig elkészülő kúton.


Tizenegy ház lakóinak életét nehezíti meg az épülő benzinkút. A szervizút zsákutca lett, az egyik lejárójuk meg-

szűnt. A kerékpárutat a buszmegálló és a CBA Novánál lévő körforgalom miatt egy rámpán levezetik a szervizútra. Erre panaszkodott Oláh Jánosné, aki így inkább tolja kerékpárját ezen a szakaszon.

 

Tüntetni akarnak a benzinkút ellen. Fotó: Kuklis István (galéria)

– Én úgy tudom, azt a területet vette meg, nem a házam előtti szakaszt – mutatott a benzinkút felé [namelink name="Filáry Jenő"], a Szőregi út 47. alatti ház tulajdonosa. A nyugdíjas férfi otthonától néhány méterre épül a benzinkút. Hogy a férfi és szomszédja bejuthasson otthonába, és el legyenek kerítve a munkaterülettől, ideiglenes kerítést húztak fel nekik, azon belül közlekedhetnek. A tulajdonosok csak a Nova irányába tudnak kihajtani. A lakók ennek nem örülnek.


– Több helyen repedezik a fal, a saját házam ablakait nem tudom megpucolni, a kukások nem tudnak bejönni. Úgy néz ki, a víz is pont itt áll meg. A gázvezeték is itt megy a házam előtt a föld felszíne felett. Ha bedurcázok, elzárom, és nem sütnek majd kenyeret a CBA-ban – sorolta a panaszait és viccelődött Filáry.


Mialatt beszélgettünk, megérkezett a férfi szomszédja, a 80 éves [namelink name="Szirovicza Jánosné"]. Manci néni azt mondta, teljesen tönkretette az épülő benzinkút. Az őt szállító kocsi már nem tud behajtani a ház elé, így az idős, bottal járó asszonynak gyalogolnia kell.


Megtudtuk, a lakók közül néhányan arra készülnek, hogy a kút ünnepélyes megnyitóján csendes demonstrációt tartanak. Autóval kiállnak a kút elé, és táblákat feltartva üzennek a benzinkút tulajdonosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!