Szeged és környéke

2007.11.07. 21:15

Tüntetni készülnek a sertéstartók

Szeged - Demonstrálnak a sertéstartók november 15-én – ezt a tüntetést szervező bizottság szerdai ülése után megerősítette a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) titkára.

[namelink name="Tóth István"] elmondta: az országban mintegy 40-50 helyszínen demonstrálnak majd a sertéstartók, az eddigi adatok szerint az ország 16 megyéjében már biztosan az utcára vonulnak tiltakozásuk jeléül a sertéstenyésztők. Két megyében még bizonytalan a demonstráció, és Nógrád megyében biztosan nem lesz tüntetés, mivel ez utóbbi térségben már gyakorlatilag megszűnt a sertéstenyésztés.

A tiltakozás központi rendezvényére november 15-én 10 és 12 óra között Budapesten, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium előtt kerül sor, ahol a tüntetők megbízottai várhatóan petíciót adnak át a szaktárca képviselőjének.

[namelink name="Tóth István"] jelezte: a demonstrációs bizottság felhatalmazást adott a gazdálkodókat képviselő tárgyaló delegációnak arra, hogy további egyeztetést folytasson a sertéságazat gondjainak megoldására Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel.

A MOSZ titkára nem volt hajlandó elárulni, hogy várhatóan mely megyékben nem lesz tiltakozó megmozdulás.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!