Szeged és környéke

2008.04.02. 22:46

Új gereblyét vásárolt a gereblyés gyilkos

Balástya - Jókedvű a balástyai gereblyés gyilkos. Hátborzongató, hogy B. Mihályné a háza előtti kertben énekelget, hangja elhallatszik áldozatának a házáig.

Munkatársunktól

- Arról beszélt, hogy rég volt ilyen jó kedve, és hogy az elmúlt napokban tíz évet fiatalodott a ... Nem árulom el, hogy mivel fejezte be! Úgyse írná le! – mondja a Balástyán csak gereblyés gyilkosként emlegetett B. Mihályné T. Ilona házától néhány méterre a vízóra-leolvasó, Hegedűs István.

A szomszéd faluban lakó férfi az egyetlen, akivel az 54 éves asszony szabadlábra helyezése óta szóba állt.

– Megmutatta az új gereblyéjét is! Dicsekedett vele! Azt mondta, új a nyele is – válaszolja Hegedűs István, amikor arra kérjük, árulja már el, hogy még miről beszélgettek.

A Dózsa György utcában lakó balástyaiak mielőtt kilépnének a házukból, körülnéznek. Úgy, mintha egy nagyon forgalmas út egyik oldaláról szeretnének átmenni a másikra.

Palotás zoltán az aláírásgyűjtő ívekkel. Biztos abban, hogy mindenki aláírja a papírt. Fotó: Miskolczi Róbert

Palotás Zoltán az aláírásgyűjtő ívekkel. Biztos abban, hogy mindenki aláírja a papírt.
Fotó: Miskolczi Róbert

Arra kíváncsiak, hogy a Lajos Lászlót március 16-án a nyílt utcán egy gereblyével agyonverő B. Mihályné T. Ilona kint van-e. Csak akkor indulnak el, ha a nő nincs az utcán. Balástyán az elmúlt napokban nem csökkent, ellenkezőleg, nőtt a felháborodás a gyilkosságot beismerő asszony szabadlábra helyezése miatt. Az emberek mindenhol erről beszélnek. Nem értik, hogy a bíróság miért „gondolja" azt, hogy az asszony nem üt agyon megint valakit, amikor nem először támadt rá szomszédaira. Egyszer egy metszőollót vágott bele fiatal, négygyermekes szomszédasszonyának a fejébe. Garázdaság és testi sértés miatt már korábban is indítottak ellene eljárást, de mind a kettőt megszüntették – kóros elmeállapotára tekintettel. A Szegedtől néhány kilométerre lévő településen arról is beszélnek, hogy a sorozatgyilkos Sz. Zoltán után egy újabb gyilkos miatt lettek „híresek".

A faluban elterjedt, hogy aláírásokat gyűjtenek a balástyaiak.

– Így van! Tiltakozunk a gereblyés gyilkos szabadlábra helyezése miatt! Aláírásokat gyűjtünk! Az íveket boltokban, kocsmákban, cukrászdában lehet majd aláírni – mondja a Dózsa György utca végén lakó Palotás Zoltán. – Balástyán nincs ember, aki ne írná alá!

A fiatal férfinak igaza volt, akit megkérdeztünk, mind töprengés nélkül, azonnal rávágta, hogy aláírja.

– Én is aláírom! Sem magánemberként, sem a település vezetőjeként nem értek egyet a gyilkossággal gyanúsított nő kiengedésével. Az egész falut ez foglalkoztatja. Egymás között arról beszélgettünk, hogy hová jutott az igazságszolgáltatás. Valaki elvesz egy életet, és néhány nappal később már otthon lehet! Felháborító! – válaszolja Ujvári László, a balástyai polgármester, amikor arról kérdezzük, hallott-e az aláírásgyűjtésről, és aláírja-e.

Balástyán arról is beszélnek, hogy B. Mihályné T. Ilona életveszélyesen megfenyegette a gyilkosság 15 éves szemtanújának az édesapját. Kiszabadulása napján azt mondta neki: „Te leszel a következő!"

Címkék#Balástya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!