Szeged és környéke

2010.04.16. 00:34

Új helyen a Mars téri piac főbejárata

Szeged - A buszpályaudvar területére helyezték át a Mars téri piac belváros felőli bejáratát az építkezések miatt. A hétvégi piaci napokon új közlekedési rendet is meg kell tanulniuk a vásárlóknak.

Munkatársunktól

A piac zavartalanul működik – ezt hangsúlyozza rendre a Mars téri beruházást bonyolító Szeged Pólus Kft. és a piacigazgatóság. Az eddigi terelések után azonban most, a hétvégi piaci napokon újabb változásokhoz kell hozzászokniuk a szegedieknek. A módosításokról a téren kihelyezett információs táblák tájékoztatják a vásárlókat.

Fontos változás, hogy a piac belváros felőli bejáratát a buszpályaudvar területére helyezték át, és palánkkal elkerítették, mivel hozzáfogtak az U pavilon környezetének átépítéséhez. A többi kapu azonban marad, és a parkolókat is az eddig megszokott útvonalakon lehet megközelíteni.

Mars téri piac: új helyen a főbejárat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Májustól újabb változásra kell felkészülni: az épülő nagycsarnok munkaterületét ugyanis egészen az Irén és az Anna csarnokig tolják ki. A kiscsarnokok előtt április végéig fenntartják azt az egyméteres sávot, amelyen most még közlekedni lehet, az építkezés palánkja mellett. Utána – előreláthatólag július végéig – csak a kereskedői parkolón át, az oldalbejáratokon keresztül lehet bemenni a csarnokokba.

Kattintson a nagyításhoz!

Kattintson a nagyításhoz!
A parkolóban felállított ideiglenes asztalos piac helye már nem változik a beruházás végéig. A régi csarnokot pedig az új átadása után bontják le teljes egészében.

Díszterek

A piac főbejárata és az U pavilon körül rendezvényteret és pihenőparkot alakítanak ki, az itt található mázsaházat felújítják. Az SZTE mérnöki kara előtti útszakaszt megszüntetik, a helyén dísztér lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!