Szeged és környéke

2007.11.08. 20:17

Új igazolvány a közgyógyellátásban

Szeged - Október végén lejárt a régi formájú közgyógyellátási igazolványok érvényességi határideje. Ezután már csak az új plasztikkártyákat fogadják el a patikákban.

Akiknek most járt le a közgyógyellátási igazolványuk, de már beadták az új kérelmeket, azok még három hónapig használhatják a régit. Ha valaki jogosult az új igazolványra, akkor ezt az önkormányzat jelzi az egészségügyi pénztárnak. Fontos, hogy a határidő lejárta előtt jelentkezzenek azok, akik a jövőben is szeretnének közgyógyellátási igazolványt kapni. Korábban a jogosultak választhatták azt, hogy igazolványukkal csak a közgyógyra írható gyógyszereket váltják ki, de azokat korlátlan mennyiségben. Ez azonban most megszűnt. Az új szabály szerint az orvosság csak az Egészségbiztosítási Pénztár által meghatározott keret erejéig váltható ki. A betegek havonta igénybe vehető gyógyszerkeretének összegéről a Megyei Egészségbiztosítási Pénztár dönt. A legmagasabb összeg most 12 ezer forint.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!